14 Aralık 2012

KIYMALI UNLU ÇITIR BÖREK

Hazırlayın,buzluğa koyun,misafirleriniz gelince hemen çıkarın ve pişirin..Çıtır çıtı,elde açılmış gibi  nefis börekleriniz ,her an elinizin altında hazır.İşte bu kadar pratik ve kolay.Hazırlamasıda kolay,pişirmeside..Bu böreğe bayılacaksınız,hem çok lezzetli,hem çok pratik..

MALZEMELER
4 adet yufka
1 su bardağı riveria zeytinyağ
8 yemek kaşığı un
İÇ HARCI
300 gr. yağsız kıyma
4 adet patates
2 adet soğan
1 kahve fincanı kuş üzümü
3 yemek kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı tarçın
2 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı tuz
YAPILIŞI
  • Kıymayı tencereye koyun,suyunu çekene kadar kavurun..Kavrulan kıymaya küçük doğranmış,soğanınızı ve yağı ekleyin ve suyunu çekinceye kadar kavurun.Kıymanız kavrulurken patateslerinizi haşlayın,hafif diri kalacaklar.Daha sonrada küçük küpler halinde doğrayın ve kavrulan kıymanıza ekleyin.En sonda iyice yıkayıp biraz ısladığınız kuş üzümünü ve baharatları ekleyip,iç harcınızı tamamlayın.
  • Yufkanızın ilkini tam bir yuvarlak olarak tezgaha serin, zeytinyağdan fırçayla yufkanın her yerine sürün.Üzerine 1 yemek kaşığı unu yufkanın her yerine gelecek şekilde serpin.Sonrada yufkayı ikiye katlayın,d şeklini alacak.Bu şekildeki yufkayı tekrar fırçayla yağlayın ve 1 yemek kaşığı daha unu üzerine serpin.Yufkanın uzun ucuna hazırladığınız içden koyun ve rulo halinde sarın.Uzun bir böreğiniz olacak,bunu istediğiniz boyutta kesin ve üzerini yağlıyarak,bir tepsiye dizin.
  • Bütün yufkalarınızı bu şekilde hazırlayın,bitince tepsinin üzerini iyice kapayıp,buzluğa koyun.Pişireceğiniz zaman buzluktan çıkarın,hafif çözülsün,üzerine yumurta sarısı sürün ve ısıtılmış fırında 180 dercede iyice kızarana kadar pişirin.
  • Çıtır çıtır ,nefis,el açması gibi  bir böreğiniz olacak..Sıcak sıcak servis edin.
  •  
  • AFİYET OLSUN..

16 yorum:

  1. Cok guzel olmus ellerinize saglik.

    YanıtlaSil
  2. Lezzeti fotoğraftan bile belli oluyor. Yanına da mis gibi taze demli bir çay:))
    Ellerine sağlık.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen Heyfficim miss gibi çıtır böreğe ,bir bardak demli çay nasılda yakışır..teşekkürler..

      Sil
  3. börekler nefis,ben de öğrendiğimden beri mutlaka tüm yufka böreklerime un serpiyorum daha güzel oluyor daaaaaaaa o tavuk sarmalara bayıldııımmm gerçekten tam ziyafet yemeği olmuş şimdi kendi kendime yemeğe misafir mi çağırsam diye düşünmeden edemiyorum:))))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla Dilekcim bende çok severek yapıyorum,çok kolay ve lezzetli bir börek..Bu sefer kıymalı patatesli bir iç hazırlamıştım,dahada bir lezzetli oldu..Tavuk sarmalar muhteşemdi,oldukçada pratik..Tavsiye ederim..

      Sil
  4. Canım,
    muhteşem görünüyor. Ellerine sağlık. Buzlukta beklemesine bayıldım.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet buzlukta beklemesi çok pratik..Buzlukta bekledikcede daha çıtır olmasıda süper..teşekkürler..

      Sil
  5. Nefis bir börek yiyen herkes beğenmiştir.Elde açma börek tadında
    Ellerine sağlık Nurşen hanımcığım

    sevgilerr

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Neşecim elde açma börek gibiydi.Çok güzel oluyor..

      Sil
    2. nefis görünüyor ,tatlı yaparken sorun yasamıyorumda tuzlularda birçok zaman tıkanıyorum bu tarif tam benlik ellerinize sağlık...bu arada bloğumu ziyaretiniz ve güzel yorumunuz için çok teşekkür ederim kucak dolusu sevgiler

      Sil
    3. Bu tarif hem çok kolay,hemde çok lezzetli oluyor..Çok seveceksin.Teşekkürler,sevgiler.

      Sil
  6. Uzumn sürdir, denemek istediğim bir börekti.Ama anlatımınız o kadar açık ve net olmuş ki, tebrikler. Emeğinize ,elinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler,davetimde özel el açması börek ve bu unlu börek vardı..Unlu börek daha çok iltifat aldı..Mutlaka deneyin..

      Sil