DEVİL`S FOOD CAKE (ÇOK ÇİKOLATALI PASTA)






Bugün  Nurlu Mutfak''tan sizlere , sevgili Martha Stewart'ın Devil`s Food cakenin tarifi geliyor.. Nefis, bol çikolatalı bir kek..Kek sevgili Martha'nın,krema Nurlu Mutfağın,süslemesi sevgili Cafe Fernando'dan öğrendiğim bir süsleme..İşte sizlere ortaya karışık, ama çok pratik ve nefis lezzette bir pasta..Çok zor değil ,deneyin ,misafirlerinizi büyüleyin..


Pastanın yapımı gözünüzü korkutmasın,kekinizi pişirin,kremanız zaten hazır ,sadece çırpıyorsunuz,çikolata süslemenizide hazırlayın  ve   pastanızı 10 dakikada hazırlayın..Kendi kremalı pastanızı kendiniz yapın,ev usulu ve sizin ürününüz..Hiç de zor değil...


MALZEMELER
KEKİ
4 yumurta
3/ 4 çay fincanı sıcak su
3/ 4 çay fincanı ekşi krema
3 çay fincanı un
75 gr. yumuşak tereyağ
2 1/4 çay fincanı şeker
1/4 çay kaşığı tuz
3/ 4 çay fincanı kakao
1 paket  vanilya
1 paket kabartma tozu
KREMASI
1 paket kremşanti
1 paket vanilyalı krem ole
2  su bardağı süt
1 paket fıstıklı çikolata
1,5 paket bitter çikolata
YAPILIŞI
  • Öncelikle kremanızın içine bir iki damla limon sıkın ve kenara koyun,15 dakika beklesin..Ekşi krema hazırlamak için..
  • Tereyağ ve şekeri krema kıvamına gelinceye kadar çırpın.Sonra yumurtaların hepsini tek seferde ekleyin ve çırpmaya devam edin.Daha sonra sırayla vanilya,ekşi krema,kakao,un ,tuz,kabartma tozunu ,en sonda sıcak suyu ekleyin ve çırpın..
  • Hazırladığınız kek hamurunu,yağlanmış 26 cm.lik bir kelepçeli kalıba dökün ve 170 derece ısıtılmış fırında 45 dakika kadar pişirin..
  • Krema için,toz kremşantiyi ve krem oleyi bir karıştırma kabına boşaltın,içine sütünüzü dökün ve iyice çırpın..Sonrada buzdolabına koyun beklesin..
  • Fıstıklı çikolatanızı rondodan çekin.
  • Diğer çikolatanızı benmari usulu eritin,30 cm.lik dikdörtgen bir yağlı kağıt kesin.Üzerine erittiğiniz çikolatayı fırçayla her tarafına gelecek şekilde bir kaç kat sürün.Daha sonra üzerine aynı boyda ikinci bir kağıt kesin ve kapatın.sonrada rulo halinde sarın ve buzdolabına koyun,1 saat bekleyin,donsun,sertleşsin..
  • Kekiniz pişince kelepçeli kalıptan çıkarın ve ortadan ikiye kesin,iyice soğusun..Kekinizin en üzeri pişerken bombeli olacaktır,bıçakla onuda keserek düzleyin,ama o kestiğiniz kekide bir kenara koyun,soğuyunca onuda rondodan çekin ve kekinizi süslemek için saklayın..
  • Soğuyunca kremanızdan içine bolca koyun,kremanın yarısı kadarını.Sonrada üzerine rondodan çektiğiniz fıstıklı çikolatayı serpin.Ve kekinizin ikinci katını koyun.Kalan kremanızı 1 kahve fincanı sütle sıvılaştırın ve kekinizi bu kremayla kaplayın.
  • Dolapta beklettiğiniz çikolata rulosunu bir tepsinin içinde yavaşca açın.Ruloyu açtıkca çikolata rulosu kıralacaktır ve küçüklü büyüklü çubuk şeklinde çikolatalarınız olacaktır..Bu çubuklarla kekinizin kenarlarını süsleyin,en üzerinede rondodan çektiğiniz kek parçasını serpin.Daha sonra buzdolabında bir kaç saat bekletin ve de servis yapın.
  • AFİYET OLSUN..

41 yorum:

  1. Canım,
    süpersin.Ellerine sağlık. Muhteşem bir görüntü çıkmış ortaya. Çikolatalı misss.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım.Gerçekten çok lezzetli bir pasta oldu..

      Sil
  2. HAZIR PASTA GİBİ GÖRÜNÜYOR MUHTEŞEMM

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim,o kadar olmasada halis ev yapımı bir lezzet oldu..sevgiler.

      Sil
  3. ortaya karışık bir pasta olmuş :)eline sağlık canım çok güzel olmuş..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet canım,heryerden birazcık..teşekkürler..

      Sil
  4. Canım mmuhteşem bişey olmuş. Ellerine sağlık.
    Hayırlı cumalar..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haticecim teşekkürler...Sanada hayırlı Cumalar..

      Sil
  5. Canım nefis bir pasta ellerine sağlık bir dilim isterim:)))Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canın sağolsun,hepsi feda olsun..

      Sil
  6. Adeta çikolata rüyası olmuş :) iştah kabartıyor, ellerinize sağlık.
    Sevgiyle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim,tam çikolata sevenlere göre oldu..

      Sil
  7. NEFİS BİR PASTA ELLERİNİZE SAĞLIK...SEVGİLER..

    YanıtlaSil
  8. Nursencim süper bir görüntü çok beğendim ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kübracım çok teşekkürler,sevgiler..

      Sil
  9. Header zaten öyle baştan çıkartıcı ki sayfaya bakamadan mest olup kaldım orda pastada bittiğim andır:)
    Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim,görüntüsü kadar lezzetide baştan çıkarıcı oldu..sevgiler..

      Sil
  10. pasta süper olmuş, hem göze hem de mideye nefis bir ziyafet, gerçekten de misafirleri büyülemek için...ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ediyorum,tam bir ziyafetti..tavsiye edilir..sevgiler..

      Sil
  11. Canım nefis olmuş pastan ellerine emeğine sağlık.Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlknurcum teşekkür ederim,sevgiler..

      Sil
  12. Gercekten begenilmeyecek gibi degil , goruntu harika emeklerine saglik.
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Şehrinazcım,tadanlarda çok beğendi..sevgiler..

      Sil
  13. Nurşencimm ne kadar güzel bir tarif buu..Sende çok güzel ve anlaşılır bir biçimde anlatmışsın..Pastanın güzelliğini görünce insan ister istemez korkuyor zordur bu diye..ama o kadar sade vr içten anlatmışsın ki insanda hemen bu pastayı yapma isteği uyanıyor..Ellerine sağlık canım..Bloğunada bayıldığımı söylemeden geçemeyeceğim..Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Zeynocum,hoşgeldin bloguma..Pastayı tavsiye ederim,çok güzel ve lezzetli bir pasta oldu,çok beğenildi..sEVGİLER..

      Sil
  14. Nefis bir pasta olmuş ellerine sağlık arkadaşım.Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Deryacım..sevgiler

      Sil
  15. Nursencim pastayi yeni gordum. HARIKAAAA olmus!!! Tadini cok merak ediyorum, bende yapmak istiyorum ama bir turlu yapamadim... Insallah en kisa zamanda yaparim... Ellerine saglik canim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Juliacım gönülden tavsiye edeceğim bir lezzet,süper oldu..teşekkür ederim..

      Sil
  16. canım benim bende yeni gördüm.
    aldım mmmmmm ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim,Ayşe ablacım..sevgiler..

      Sil
  17. Thanks for sharing your info. I really appreciate your efforts and I am waiting for your next post thanks once again.
    my site - barbeque

    YanıtlaSil
  18. Good day I am so grateful I found your blog, I really found you by accident, while I was looking on Aol for
    something else, Nonetheless I am here now and would just like to say thanks a lot
    for a tremendous post and a all round thrilling blog
    (I also love the theme/design), I don't have time to browse it all at the moment but I have book-marked it and also added in your RSS feeds, so when I have time I will be back to read a great deal more, Please do keep up the fantastic work.

    Here is my blog post; Cooking Simple Vegetables

    YanıtlaSil
  19. WOW just what I was searching for. Came here by searching for barbeque

    my web page - Cooking Simple Vegetables

    YanıtlaSil
  20. Thanks in support of sharing such a pleasant opinion, post is pleasant, thats why i have read it fully

    Also visit my site; how to get pregnant fast

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Thank you very much..Wellcome to my blog..

      Sil
  21. I feel this is one of the so much significant information for
    me. And i am satisfied reading your article.
    But wanna commentary on some basic issues, The site style is wonderful, the
    articles is in point of fact great : D. Just right task, cheers

    my web blog :: viagra online

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Thank you very much for your beatiful comments.

      Sil
  22. Öyle güzel anlatmışsınız ki,yapımı çok kolay oldu.Tadı da enfes.Teşekkür ederim.

    YanıtlaSil

Image and video hosting by TinyPic

Nurşen Aksoy

Image and video hosting by TinyPic