PİLELİ AÇMA BÖREK[AÇMA MİDYE BÖREK]

 

Kim kıyır kıyır ,nefis börekler ikram etmek istemez ki???
İşte sizlere Nurlu Mutfaktan lezzetli bir tarif...
Hem porsiyonluk,hem de çok lezzetli.
Nefis bir açma börek..
Hazırlayın,anında pişirin,misafirlerinize sıcacık ,kıyır kıyır el açması özel bir börek sunun..



Böreklerimizin pişmişinin fotoğrafını acelden çekememiştik,malum sıcak sıcak pişti ve anında misafirlere sunuldu..İnşalah en kısa zamanda bu nefis böreği ,bir daha yapıp,pişmişinin fotoğrafını koyacağım..

Hazırladığınız böreklerin üzerine ikişer yemek kaşığı erimiş tereyağ dökün.
Elinizle büzdüğünüz ve ikiye büktüğünüz hamurun ortasına iç harcınızı koyun ve önce açık ucu birazcık,sonrada diğer kapalı ucu tam bir d şeklini alacak şekilde kapatın.
Hamurunuzu bezelere ayırıp,nişastaya bulayın..
Her bezeyi açabildiğiniz kadar ince,yufka inceliğinde açın.
MALZEMELER
1 çay bardağı zeytinyağ
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı su
3 yumurta
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı sirke
aldığı kadar un
açmak için nişasta  ve un
üzeri için 200 gr.tereyağ
İÇ HARCI
8 deste ıspanak
3 adet soğan
3 yemek kaşığı sıvıyağ
kırmızıbiber
tuz
karabiber
YAPILIŞI
  • Hamur malzemelerinizle pürüzsüz ,kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın.Hamurunuzu limon büyüklüğünde bezelere ayırıp,nişastaya bulayın ve üzerini örterek buzdolabında 2 saat bekletin.
  • Hamurunuz dinlenirken,ıspanaklarınızı iyice yıkayın ve doğrayın.Sonrada sıcak sudan geçirin ve iyice sıkın.Suyu kalmasın.
  • Soğanları doğrayın,sıvı yağda biraz kavurun ve kaynar sudan geçirip suyunu sıktığınız ıspanakları içine koyun ve beraberce biraz daha kavurun.Kavurma işleminiz bitince,arzu ettiğiniz kadar baharatlarınızı atın ve soğumaya bırakın.
  • Hamurunuz dinlenince bezeleri nişastalı un karışımıyla açabildiğiniz kadar ince açın,açtığınız yufkayı dört üçgen olacak şekilde kesin.Her üçgeni elinizle yavaşca büzün ve ikiye bükün.Ucuna hazırladığınız içten 1 yemek kaşığı kadar koyun ve d şeklinde kapatın.Yani her bezeden 4 tane böreğiniz olacak.Bütün bezelerinizi bitirene kadar böyle hazırlayın.Bu ölçüden 2 tepsi börek çıkıyor..
  • Böreklerinizi tepsiye dizin ve herbirinin üzerine ikişer yemek kaşığı kadar erimiş tereyağ dökün ,sonrada 170 derece fırında kızarana kadar pişirin.
  • Kıyır kıyır ,nefis börekleriniz hazır,artık servis edebilirsiniz..
  • AFİYET OLSUN..

22 yorum:

  1. Nurşen Hanım ellerinize sağlık, ne büyük emek ürünü bu börekler..Bizde bu tür zorlu tarifleri annem yapar:). Ona mutlaka göstermeliyim tarifinizi.
    Sevgilerimle..
    aslı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslıcım teşekkür ederim..Anneciğin bunu mutlaka denesin çok güzel bir börek oluyor..sevgiler..

      Sil
  2. Canım bayılırım açma böreğe kıyır kıyır nefis olur ellerine sağlık sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. DERYACIM BİRAZ UĞRAŞTIRIYOR AMA SONUÇ MÜKEMMEL..TEŞEKKÜRLER..

      Sil
  3. El açması böreğin lezzetinede doyum olmaz ellerine sağlık arkadaşım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. TEŞEKKÜRLER DERYACIM,SEVGİLER..

      Sil
  4. Buonissimo e molto originale!!! Complimenti, un abbraccio

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Thank you very much Paola for your compliment..

      Sil
  5. tek kelimeyle nefiss.. canım ellerine sağlık sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arzucum teşekkürler..sevgiler canım..

      Sil
  6. Canım hayırlı kandiller sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deryacım teşekkürler,seninde kandilin kutlu olsun canım..

      Sil
  7. hem görüntüsü güzel hem açma börek hemde ıspanaklı..tam benlik bir börek olmuş Nurşen ablacım ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Sevilcim,ıspanaklı börek bir başka oluyor..sevgiler..

      Sil
  8. Nefis bir acma borek..zahmetli ama sonucta yemesi hmmmm misss gibi..afiyetler olsun birdahakine bende gelecegim:) sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beklerim,ne güzel olur beraberce yeriz keyifle..sevgiler..

      Sil
  9. ne guzel bir borek .ellerine saglik.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım,sevgiler..

      Sil
  10. Ellerinizwe sağlık, benim de denemek istediğim bir tarif, tabii hazır yufka ile:))
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Birselcim teşekkür ederim canım..SEVGİLER..

      Sil
  11. Harika görünüyor, ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil

Image and video hosting by TinyPic

Nurşen Aksoy

Image and video hosting by TinyPic