Bezelyeli Pilav

Et ve tavuk yemeklerinize eşlik edecek nefis bir pilav..İçinde leziz bezelyeler saklı...Bu pilav sofranızı renklendirecek..

 
MALZEMELER
2 su bardağı baldo pirinç
1 su bardağı haşlanmış bezelye
1 su  bardağı tavuk suyu
2 su bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı zeytinyağ
2 yemek kaşığı tereyağ
2 çay kaşığı tuz
YAPILIŞI
  • Pirinçleri  iyice yıkadıktan sonra,biraz tuz atılmış sıcak suda 2 saat ıslayın.Daha sonra süzün..Tereyağı ve zeytinağı pilav tencerenize koyun,ısınınca suyunu iyice süzdüğünüz pirinçleri ekleyin ve şeffaflaşıncaya kadar kavurun.Şefaflaşınca tuzunu ve bezelyeleri ekleyin.Daha sonrada tavuk suyu ve sıcak suyu ekleyin,kısık ateşte pişirin..Pilavınız suyunu çekince üzerine kağıt havlu kapatın ve kapağını kapatın ,servise kadar dinlendirin..
  • Dinlenen pilavınızı kek kalıbınıza koyun,kaşıkla bastırın ve servis tabağınıza ters çevirin..Sonrada servis edin..
  • NOT:Pilavınız pişerken kapağını açmayın.
  • AFİYET OLSUN..

12 yorum:

  1. ooohh, ben bayılırım pilavın her türlü "bişeyli"sine..Bezelyeli, fıstıklı, mısırlı (ki daha önce denemediysen bence mutlaka bu tarifini mısırlı da denemelisin), üzümlü, bayılırım, bayılırım... Bunu da denemeliyim, not alıyorum hemen bu güzel tarifini de...Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mısırlı yapıyorum yapmammı..süper oluyor..Bezelyeliyide çok seveceğini eminim Eliftcim..sevgiler.

      Sil
  2. çok lezzetli görünüyor :) eline sağlık

    YanıtlaSil
  3. Canım çok severim ellerine sağlık sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. Sanırım üç öğün yiyebilirim:))
    Ellerine sağlık.
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  5. Nasılda parlamış pilavınız :)

    YanıtlaSil
  6. Sevgili Deryacım,Heyyficim ve Uğurböceği teşekkürler..Çok lezzetli bir pilavdı..sevgiler..

    YanıtlaSil
  7. Bencede nefis gorunuyor , emeklerine saglik .

    Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  8. Bezelyeye bayilirim!..bezelyeli pilava da oyle,ellerinize saglik sahane olmus sekli de 10 numara ;)
    Sagda duran cikolatali tartiniz da goz kirpip durdu ;)

    Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim,çok lezzetiydi ..Tavsiye ederim..Tartıda mutlaka deneyin derim..

      Sil

Image and video hosting by TinyPic

Nurşen Aksoy

Image and video hosting by TinyPic