ISPANAKLI RULO POAÇA


Çayınızın yanına pratik ama lezzetli bir poaça yapmak istiyorsanız,işte size süper bir lezzet...Poaça diyorum ama börekten gönüllü.. İster poaça deyin,ister börek..İkisinede yakışıyor bence..Yumuşacık nefis bir hamurun arasında tahinle lezzetlendirilmiş ıspanak saklı..Bu leziz poaçayla çay keyfiniz tamamlanacak...


MALZEMELER
1\2 su bardağı sıvıyağ
1\2 su bardağı zeytinyağ
1 su bardağı yoğurt
1 yumurta sarısı
1,5 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
2 çay kaşığı kabartma tozu
aldığı kadar un
İÇİ İÇİN
5 deste ıspanak
2 kuru soğan
karabiber
tuz
kimyon
3 yemek kaşığı sıvıyağ
4 yemek kaşığı tahin
ÜZERİ İÇİN
1 yumurta beyazı
susam
YAPILIŞI
  • Hamur malzemelerinizle pürüzsüz yumuşak bir hamur yoğurun ve hamurunuzun üzerini örterek 1 saat kadar dinlendirin..
  • Ispanaklarınızı iyice yıkayıp,kurutun..Daha sonrada yapraklarını ince ince doğrayın.Soğanlarınızı küp küp doğrayın.Soğanları 3 yemek kaşığı sıvı yağ koyduğunuz yayvan bir tencerede kavurun,kavrulan soğanlarınıza doğranmış ıspanak yapraklarını ilave edin ve beraberce iyice suyunu çekene kadar kavurun.Daha sonra kavurduğunuz ıspanaklara baharatlarınızı ekleyin ve soğumasını bekleyin..Soğuyan ıspanaklara tahinide ekleyip karıştırın..İçimiz hazır..
  • Dinlenen hamurumuzu 3 bezeye  ayırın ve herbirini merdaneyle dikdörtgen şekilde açın,açtığınız hamurun içine ıspanaklı içten yayın ve kenarlarını kapatıp iki ucunu üst üste gelecek şekilde uzun dikdörtgen bir börek elde edin..Daha sonrada yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye koyun.Diğer iki hamuruda aynı şekilde hazırlayın.Üzerine bir yumurta beyazını iyice çırpıp sürün ve susam serpin..
  • Hazırladığınız börekleri 180 derece ısıtılmış fırında üzeri iyice kızarıncaya kadar 45 dakika kadar pişirin.Pişen böreklerinizi hafif soğuyunca uzun uzun dilimleyin..Sonrada servis tabağına alın ve ikram edin..
  • AFİYET OLSUN..



18 yorum:

  1. Nefissssss ellerine sağlık canım,mutlu hafta sonları diliyor ve öpüyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deryacım çok teşekkürler..,sanada mutlu haftasonları..

      Sil
  2. Ayy Nurşen ablacım harika görünüyor.. Birazcık da peynir eklesek tam benlik :)) Ellerine kollarına sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Simgecim niye olmasın,peynir ekliyebilirsin tabiki,ama o zaman tahin koyma..teşekkürler,sevgiler..

      Sil
  3. Nurşen Hanımcığım ellerine sağlık nefis bir börek

    ıspanaklı börekler ayrı bir güzel oluyor.

    Selamlar:))

    YanıtlaSil
  4. ellerinize sağlık,genelde hazır yufka kullanıyoruz el emeğiyle hamur yoğurmuşsunuz emeğinize de sağlık :)

    YanıtlaSil
  5. Nefis olmus ellerine saglik diyorum, kimbilir ne kadar da guzel yenirdi simdi olsa idi:) tam kahvalti zamani:))

    YanıtlaSil
  6. ellerine sağlık nurşencim. Mis gibi olmş..

    YanıtlaSil
  7. Ispanaklı börekler her zaman tercihimdir. Çok güzel görünüyor canım ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  8. ellerinize sağlık çok güzel görünüyor

    YanıtlaSil
  9. ellerine sağlık nurşen hanımcım nefis:))))

    YanıtlaSil
  10. Sevgili Uğurböceğim,Çatlakcafe,Feraycım,Defnecim,Haticecim ve Neşeli günler güzel yorumlarınız için çok teşekkürler..Bu böreği deneyin çok seveceksiniz..

    YanıtlaSil
  11. Ellerine sağlık Nurşen'cim ben de tahinli ıspanaklı böreği çok severim ama hazır yufka ile yapıyorum. Senin ki nefis görünüyor. Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bunun hamurunu çok beğeneceksiniz,mutlaka deneyin derim..sevgiler..

      Sil
  12. Tahin fikri ilginç geldi, eminim çok yakışmıştır, görüntü nefis.Ellerinize sağlık.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben tahinle ıspanağı beraber çok kullanıyorum,mutlaka denemelisin..Çok beğeneceksin,birbirine çok yakışıyor..Teşekkür ederim..sevgiler..

      Sil
  13. üzerine yumurta akı içine yumurta sarısı ters değil mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu tarifde yumurta sarısı içine beyazınıda dışına kullandımm.yani ters değil:))

      Sil

Image and video hosting by TinyPic

Nurşen Aksoy

Image and video hosting by TinyPic