ÇİKOLATA SOSLU ÇİLEKLİ TRİFLE

Çilek zamanı mutfağımda adeta bir şölen yaşanıyor..Hiç bir çilek tezgahının önünden boş geçemiyorum ve bu çileklerde eve gelince hemen bir pastaya dönüşüyor..İşte bugünkü çileklerimdende bu nefis trifle oluştu..Geçen sene beyaz çikolatalı olan ve kışın balkabaklısını yaptığım ,triflemi bu seferde siyah çikolata sosla hazırladım..Ortaya tadına doyamadığımız nefis bir lezzet ve görsel bir şölen  çıktı..Hiç kaçırmayın,hemen deneyin derim..!!!!
 
Malzemeler
12 adet kedili
750 gr. iri çilek
1 paket çikolatalı sos
1,5 su bardağı süt
1 poşet çikolatalı krem şanti
1 paket krema 200 ml.+2 yemek kaşığı pudra şekeri+
1 vanilya
1 su bardağı süt+ 3 yemek kaşığı çilek reçeli suyu
1 rakı bardağı kavrulmuş ,dövülmüş badem veya fındık
1 paket tart jölesi
1 adet ayaklı borcam[ orta boy]
YAPILIŞI
  • Çilekleri yıkayın ,kurutun.Sonrada dilimleyin..[Büyüklerinden üzerini süslemek için ayırın.]
  • Kremayı iyice kabarana kadar çırpın ve çırparken içine vanilya ve pudra şekerini ekleyin.
  • Çikolata sosu 1,5 bardak sütle pişirin,mixerle soğuyana kadar çırpın ve içine 1 poşet toz kakaolu krem şantiyi ekleyin ve tekrar çırpın..
  • Kedidillerini borcamınızın tabanı kadar kesin ve sonrada çilek reçeli suyuyla karıştırdığınız süte hafifçe batırın ve borcamın tabanına dizin.Kenarlarına doğradığınız çileklerden duvar yapın.Sonrada kedidillerinin üzerine bir kat çilek,üstüne beyaz çırpılmış krema,dövülmüş badem,onun üzerinede çikolatalı kremadan koyun.Sonra tekrar ikinci kat için yine kedidili,doğranmış çilek,beyaz krema,dövülmüş badem ve çikolata sos koyun..Son çikolatalı katın üzerine çileklerin büyüklerinden güzel süs yapın ve üzerine çilekler bozulmasın diye ,1 paket tart jölesini hazırlayın ve tatlı kaşığıyla jöleden gezdirin.En üztünede ister badem,istersenizde fındık parçaları serpin.Sonrada buzdolabında bir kaç saat soğutun ve keyifle ikram edin..
  • AFİYET OLSUN.. 
 

34 yorum:

  1. Canım gecenin bu saatinde görmem hiç iyi olmadı ellerine sağlık sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deryacım haklısın ,ama söz sanada yapacağım..sevgiler..

      Sil
  2. elıne sağlık bende cok severım

    YanıtlaSil
  3. Ama insan bunu yemeye kıyamaz ki, çok şık, çok lezzetli görünüyor. Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kıydık valla,bitti bile]]]Teşekkür ederim,çok keyifliydi..sevgiler..

      Sil
  4. sunum harika nurşen ablacığım eminim tadı da öyledir ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zeynepcim teşekkür ederim,süper bir lezzetdi..sevgiler..

      Sil
  5. Eline saglik arkadasim cok sik ve leziz gorunuyor..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arzucum çok teşekkürler..sevgiler.

      Sil
  6. hem kolay hem lezzetli birde nefis bir goruntuye sahip:) ellerine saglik diyorum sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim,yapımı kolay,kendi olay bir pasta..tavsiye ederim..sevgiler..

      Sil
  7. Just love how beautiful triffles look!!!

    YanıtlaSil
  8. Tiene que ser una delicia, te ha quedado estupendo en esa copa. Un abrazo, Clara.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Thank you very much for your beatiful comment Clara..

      Sil
  9. Sunumuna bayıldım canım :)Ellerine sağlık ..

    YanıtlaSil
  10. Teşekkür ederim Büşracım..sevgiler..

    YanıtlaSil
  11. yaz gibisi yok ama...süper olmuş ,çilek şöleni,ellerine sağılık canım.

    YanıtlaSil
  12. Ben bu blogda kendimi kaybediyorum
    Saatlerce hiç sıkılmadan burda kalabilirim:)
    Görselliğiyle insanı kendinden alan bir tatlı olmuş
    Küçük kuplar bunlar dimi Nurşen abla
    Birde jöle kullanmasak bu tatlı tadı çok etkilermi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzell yorumun için çok teşekkürler,beni çok mutlu ediyorsunuz..Bu yaptığım büyük tek bir kup,ama istersen küçük küçük kuplarada yapabilirsin canım..Jöleyi çilek ikram edene kadar pörsümesin diye kullanıyorum.İstemezsen koymayabilirsin.Lezzetini etkilemiyor..sevgiler..

      Sil
    2. jöle kullanmak yerine çilek reçelinin içindeki çilek taneleriyle de süslenebilir değil mi? çok mu ağır olur bu sefer de :)

      Sil
    3. Üzerine jöleyi çilekler servis edene kadar bayatlamasın diye kullanıyorum.Siz jöle yerine çilek reçeli suyuda kullanabilirsiniz.Tanelerini koyarsanız, çok şekerli olur..Çilek bulamıyorsanız,başka meyvalar,örneğin eftalı ,şekerpare,vişne veya mürdüm erigide olur..

      Sil
  13. nurşencim ellerine sağlık tüm lezzetler muhteşem ötesi...
    benim sorum olacak 2 kasen var ayaklı ..üçgen ve yuvarlak...acaba nerden aldın ???
    şimdiden çok teşekkür ediyorum...
    sevgiler,
    ilkay pastacipapatyalar.blogspot.com -Adana:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba İlkaycım,kaselerimin ikiside paşabahçeden.Rica ederim..sevgiler.

      Sil
  14. bir de Nurşencim servisi zor olmuyor mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayır bilakis daha kolay,tüm hazırlıyorsun,daha kolay.Birde kaşık kaşık herkes istediği kadar alıyor.

      Sil

Image and video hosting by TinyPic

Nurşen Aksoy

Image and video hosting by TinyPic