TAHİN SOSLU KABAK SOTE

En sevdiğim sebze kabağı bu seferde muhteşem bir tahin sosla denedim..Süper oldu,yiyen herkes bayıldı..Bahar davet soframda,hem nefis bir sebze yemeği,hemde lezzetli ve değişik bir meze oldu..Kabağın bu muhteşem lezzetini mutlaka deneyin,kaçırmayın..

MALZEMELER
600 gr.kabak
1 büyük soğan
1 kırmızı biber
1 su bardağı nohut
2 domates
2 tatlı kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı sıvıyağ veya zeytinyağ
1 yemek kaşığı
biraz tuz
biraz karabiber
kırmızı pul biber
ÜZERİ İÇİN
1 su bardağı tahin
2 limon suyu
1,5  çay bardağı sıcak su
1 çay kaşığı şeker
1 diş sarımsak
tuz
YAPILIŞI
  • Kabakları iyice yıkayın ,alacalı soyun ve küp küp doğrayın.
  • Soğanı çintin,kırmızı biberleri  ve domatesleri küçük küçük doğrayın.
  • Soğanı ve kırmızı biberi 2 yemek kaşığı sıvıyağda hafifçe 13 -4 dakika soteleyin,sotelerken içine salçayı ve baharatları ekleyin.Daha sonra sotelenmiş soğana kabakları ekleyin,şöyle bir çevirin , üzerine nohutları ve domatesleri ekleyin.Sonrada tencerenin kabağını kapatın ve kısık ateşte 20 dakika kadar kendi suyunda pişirin.Çok pişirmeyin kabaklar çok ezilmesin.
  • Pişen kabak yemeğinizi servis edeceğiniz tabağa alın .Sos malzemelerini rondoya koyun ve iyice pürüzsüz bir sos oluncaya kadar karıştırın.Daha sonrada kabakların üzerine dikkatlice yayın.Üzerini kırmızı pul biber ve sumakla süsleyin ,sonrada afiyetle ikram edin..
  • Hazırladığınız kabağı mümkünse ılık olarak ikram edin..
  • Afiyet olsun..
  • Kaynak.Seçkin Lezzetler

14 yorum:

  1. ellerinize sağlık eminim güzel olmuştur :)

    YanıtlaSil
  2. Canım bu kadar malzeme ile tatsız olması imkansız sevdiğim ne ararsan var:)))Ellerine sağlık öpüyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Altıda üstüde kendi başına bir lezzet..teşekkür ederim Deryacım..

      Sil
  3. Ellerine saglik en kisa zamanda denicem nursencim harika gorunuyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arzucum,şidetle tavsiye ederim..Çok hafif ve acayip lezzetli..Kolaylığını söylemiyorum artık..

      Sil
  4. Zaten tahini ben de mezelere çok yakıştırırım, hele de sarımsakla birleşince...Ellerine sağlık Nurcum, mest ettin yine bizi..Şu sıcaklarla kavrulurken, açık havada, serin ve bol sohbetli yaz akşam yemeklerine götürdün...Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eliftcim sıcakta bahçede yenen yemekler için ideal bir lezzet..Teşekkür ederim..

      Sil
  5. Una ricetta gustosa e molto originale!!!! Buona serata

    YanıtlaSil
  6. ellerinize sağlık.
    nohut haşlanmış olacak değil mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, haşlanmış nohut koyacaksınız..

      Sil
  7. farklı bir tarif olmuş. Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lezzetide çok farlı ve çok güzel..Tavsiye ederim..sevgiler..

      Sil

Image and video hosting by TinyPic

Nurşen Aksoy

Image and video hosting by TinyPic