BÖĞÜRTLENLİ CHEESECAKE

Şimdi tazecik böğürtlen zamanı,köyden gelen böğürtlenlerimin çoğundan nefis bir reçel pişirdikten sonra geriye kalanından da özel istek üzerine cheesecake yaptım..İçine, birazda böğürtlene çok yakıştırdığım beyaz çikolata ekledim..Tadına doyamadığımız bir cheesecake oldu..Yapması çok kolay,lezzeti olay bu nefis cheesecake mutlaka deneyin..!!!
 
 
Malzemeler
2 paket eti burçak bisküvi
100 gr. tereyağ
1\2 çay kaşığı tarçın
2 yemek kaşığı dövülmüş fındık
İç Malzemesi
500 gr.labne peynir[ içim]
1 kutu krema 200 ml.
3 yumurta
2 yemek kaşığı nişasta
2 çay kaşığı vanilya özütü
6 yemek kaşığı pudra şekeri
40 gr.beyaz çikolata rendesi
1,5 kase böğürtlen
26 cm.lik kelepçeli kalıp
YAPILIŞI
  • Bisküvileri rondodan çekin,tereyağı eritin.Tereyağ,bisküviler,tarçın ve fındığı iyice karıştırın.Daha sonra 26 cm.lik kelepçeli kalıbı,hafifce tereyağla yağlayın ve bisküvili harcı kaşıkla iyice içine yerleştirin.Sonrada buzluğa koyun beklesin.
  • Labne peyniri tel süzgece koyun,iyice süzülsün.Daha sonra peynir ve ,pudra şekeri mikserle iyice çırpın.Çırparken içine yumurtaları tek tek ekleyin,sonrada sırayla vanilya özütü,krema,nişasta ve beyaz çikolatayı ekleyin.
  • Hazırladığınız peynirli içi buzlukta beklettiğiniz kalıba dökün,sonrada üzerine böğürtlenlerin yarısını rastgele dizin..
  • Kelepçeli kalıba 2 kat aliminyum folyo sarın,fırın tepsisine bir parmak kalınlığında su koyun,suyun içine bir borcam oturtun,onun içinede kelepçeli kalıbı koyun.[Cheesecakemizi benmari usulü pişireceğiz..]
  • Önce 175 derecede 10 dakika sonrada 150 derecede 45 dakika ,önceden ısıtılmış fırında pişirin.
  • Peynirli katınız hafif sallanıyorsa ,cheesecakeniz pişmiş denemektir.Fırını kapatın ve kapağı hafif aralık bırakarak soğumaya bırakın.
  • Cheesecakeniz soğuyunca buzdolabına koyun,6 saat bekletin.
  • Ayırdığınız böğürtlenleri 4 yemek kaşığı şekerle pişirin,soğutun.[Reçek kıvamında]
  • Cheesecakenizi ikram edeceğiniz zaman,üzerini pişirdiğiniz böğürtlen sosuyla süsleyin ve ikram edin..
  • NOT:Cheesecake malzemelerinizin ,oda sıcaklığında olması gerekir.Sulu tepside benmari usulü pişen cheesecake çatlamaz.Peynirli katı çok fazla çırpmayın,cheesecakeniz sert olur..
  • AFİYET OLSUN..
 


18 yorum:

  1. Ellerine sağlık canım benim gerçekten harikasın

    YanıtlaSil
  2. Sen şanlısın, tazecik böğürtlen bulabiliyoesun, ya biz ne yapalım? dondurulmuşlara mahkumlar? Ama haksızlık buuu...Çatlattın bizi işte yinee...Ellerine sağlık, bir ısırık alıp kaçıyorum:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaa evet,memleketimiz bir cennet..sizede yollıyalımm.teşekkürler..

      Sil
  3. Apétissant !!!!
    Bon weekend !
    Anna

    YanıtlaSil
  4. Elinize sağlık harika olmuş.sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Semacım teşekkür ederim..sevgiler..

      Sil
  5. Hrika görünüyor :)Ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler,Büşracım..Lezzeti görüntüsünü geçti..

      Sil
  6. Harikasın...Cheesecake harika...

    YanıtlaSil
  7. BEN HİÇ PEYNİR YEMEDİĞİM İÇİN HAYATIMDA 1 KEZ CHEESECAKE YAPTIM AMA SEN HER YAPTIĞINDA AKLIM KALDI NE YALAN SÖYLİYEYİM, SANKİ OLSA YİYECEĞİM.ŞEYTANIN BACAĞINI KIRIP SENİN TARİFİNLE DENEYEYİM DİYORUM:)))))ELLERİNE SAĞLIK HER YAPTIĞIN GİBİ MUHTEŞEM GÖRÜNÜYOR SEVGİLER...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dilekcim bence denemelisin,çok şey kaçırıyorsun..Bekliyorum heyecanla denemeni...teşekkür ederim,güzel bakışına..sevgilerimle..

      Sil
  8. Hayatim ellerin dert gormesin muhtesem bir goruntu suphesiz ki harikada bir lezzet.. afiyetle canim:-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arzucum teşekkürler,lezzetide görüntüsü gibi süperdi..İkram etmemle ,bitemesi bir anlıktı..]]

      Sil
  9. Nefis görünüyor, ellerinize sağlık. İlk fırsatta ben de benmari yöntemiyle yapacağım. Afiyet olsun.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benmari usulüyle pişen cheesecakeler hiç çatlamıyor..teşekkürler..sevgiler.

      Sil

Image and video hosting by TinyPic

Nurşen Aksoy

Image and video hosting by TinyPic