TEPSİDE KOLAY BİBERLİ EKMEK

Çay saatlerimizin en favori lezzeti,biberli ekmeği bu seferde  tepside yaptık..Yumuşacık,lezzet dolu..Hem de çok pratik oldu..Tadanlardan tam not aldı..Adana`ya özel bu lezzetine doyamıyacağınız, biberli ekmeği denemeden geçmeyin..!!!
 
 
Hemen mayalayın hamurunuzu,hazırlayın içinizi.Sonra için birazını ayırıp,mayalanan hamurunuza koyun içinizi ve hep beraber tekrar yoğurun,hamuru.Sonrada 2 dakikada yayın bir tepsiye,dilimleyip sürün fırına..İştee bu kadar kolay.Ve buyurun lezzet şölenine..Dikkatttt!!! Tepsinin hepsini siz yemeyin,birazınıda bekleyenlere ayırın..
 
 
MALZEMELER
500 gr.un
1\2 çay bardağı süt
1 kahve fincanı su
1 çay kaşığı tuz
1\2 paket yaşmaya[10 gr.]+2 kesme şeker
Üzeri İçin
1,5 çay bardağı pul kırmızı biber
[yarısı acı,yarısı tatlı]
2 tane küçük doğranmış soğan
1 çay bardağı dövülmüş ceviz
1 kahve fincanı kavrulmuş susam
1 yemek kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1,5 çay bardağı zeytintağı
1 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı tahin
YAPILIŞI
  • Sütünüzü hafif ılıtın,içine kesme şeker ve mayayı koyun,karıstırın.Daha sonrada ununuza suyu ve mayalı sütü ekleyerek yoğurun.[yumuşak bir hamur olacak.]Daha sonra ılık bir yerde mayalanması için üzerini örterek 20 dakika bekletin..
  • Hamurunuz mayalanırken hemen içinizi hazırlayın..Biberlerinizi 1\ çay bardağı suyla bir kaseye ıslayın.Soğanları küçük ve incecik doğrayın,sıvıyağda hafifçe kavurun.Sonrada içine susamı ve biberi ekleyip,iyice karıştırın..2 dakika birlikte kavrulsunlar.Daha sonra ocaktan alın ve hafif ılıtın.Ilıyınca içine baharatları,tahini ve dövülmüş cevizlerinizi ekleyin..İşteee bu kadar,içimiz hazır!!!
  • Mayalanıp iki katına çıkan hamurunuza içinizin 2\3 nü ekleyin ve tekrar hepberaber yoğurun.Çok cıvık olursa 1 veya 2 yemek kaşığı un ekleyin..Hamurumuz çok katı olmayacak,elinize yapışmayacak kıvamda olsa yeter..
  • Sonrada tepsinizi yağlayın ve ekmek hamurunuzu tepsiye elinizle bastırarak yayın,iyice yerlaştirin.Üzerine ayırdığınız içi elinizle her tarafına gelecek şekilde sürün.Sonrada küçük kareler halinde dilimleyin.
  • 180 derece hafif ılık fırında 30-35 dakika kadar pişirin..
  • AFİYET OLSUN..
 
 

17 yorum:

  1. Merhabalar,
    En iyi yemek sitelerini toparladığım bir yemek sitesi kütüphanesi oluşturdum:)
    Listemde siz de varsınız, bilgilendirmek istedim.
    Çalışmalarınızda başarılar...
    Ziyaret etmek isterseniz:
    En İyi Yemek Siteleri

    YanıtlaSil
  2. bende çok severim kuzum eline sağlık:)

    YanıtlaSil
  3. çok hoş bir tarif ellerinize sağlık bayıldım , sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Bende iadeyi ziyarete geldim sayfan harika canım coj begendim takibimdesin sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Eline sağlık çok severim tepside denememiştim ilk fırsatta denemek isterim nefis bir tarif olmuş sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hemen deneyin,çok pratik..Zaten lezzetine diyecek bir şey yok..

      Sil
  6. Another great recipe!!! Looks delicious!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Thank you Mr.and Mrs.P .This is a special and delicious turkish food..You must try..

      Sil
  7. merhabalar
    çok lezzetli bir tarif.denedim çok beğendim ancak hamurun sıvı miktarı biraz az değilmi.oldukça sert bir hmur oluyor.biraz ekleme yaparak yumuşatmak zorunda kaldım.bu malzemelerle pek yumuşak bir hamur olmuyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çay bardağını küçük kullanmadınız değil mi??Biz devamlı yapıyoruz yumuşacık oluyor..Unun sıvı alış miktarı değişebilir.

      Sil
  8. 1 fincan su ile hamur haline bile dönmüyor acaba miktar yanlış mı yazılmış

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Çay fincanı olacak ,yanlış yazılmış.tesekkürler..

      Sil

Image and video hosting by TinyPic

Nurşen Aksoy

Image and video hosting by TinyPic