Karamel Şuruplu Fındıklı Şekerpare

AAA ,şekerpare tarifi deyip geçmeyin.Bu şekerpareyle bildiğiniz diğer şekerpare tariflerini bir kenara atıp,artık benim tarifim bu diyeceksiniz..Şekerparemizin özelliği şurubunda,şurubumuz karamelize olmuş şekerden..İçinde leziz fındık unu var..EE daha ne olsun..Bu leziz tarifi nerden mi buldum,blogcu arkadaşım Bahar dan tabiki!!Biz ailecek şekerparesever olarak bayıldık,şimdi deneme sırası sizde..!!

Malzemeler
250 gr.yumuşak tereyağ
1su bardağından 1 parmak eksik sıvıyağ
1,5 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı dövülmüş fındık[un gibi]
2 yemek kaşığı  buğday nişastası
1 çay bardağı irmik
2 yumurta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 fiske tuz
yarım çay kaşığı karbonat
aldığı kadar un 3.5 su bardağı kadar
Üzerine batırmak için tüm fındık
ŞERBETİ
5 su bardağı su
4,5 su bardağı şeker
YAPILIŞI
  • Fındıkları rondoda un haline gelene kadar çekin.
  • Tereyağ,sıvıyağ,yumurta,irmik,vanilyayı ve pudra ekerini iyice özleşene kadar karıştırın.
  • Daha sonra bu karışıma fındık ununu,nişastayı ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın.Bu karışıma şimdi azar azar un ekliyerek yoğurun.Unu dikkatli koyun,çok yumuşak bir hamur olacak.
  • Hazırladığınız hamurdan küçük ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp,yuvarlayın ve fırın tepsisine dizin.Herbirinin üzerine bir tüm fındık batırın.
  • 2 fırın tepsisi şekerpareniz olacak,bunları önceden ısıtılmış 180 derce fırında kızarana kadar pişirin.Yaklaşık 35 dakika..
  • Şurup için öncelikle şekeri tencernize koyun ve hafif karamelize oluncaya kadar eritin ve eriyince içine suyunu ekleyip 10 dakika kaynatın.Çok koyu bir şurup olamayacak ve şekeri dikkatli eritin yanmasın,yoksa kokar..Şurup hazır olunca soğumaya bırakın.
  • Pişen şekerparelerinizi fırından çıkarın,ilk harareti gittikten sonra yani iki üç dakika sonra sıcak şekerparelerin üzerine soğuk şurubu kaşık kaşık dökün.
  • Daha sonrada şerbetini çeken tatlınızı servis tabağınıza alın ve buzdolabında en az 6 saat bekletin ve öyle ikram edin.[şekerpare bekledikçe güzel olur.]
  • Püf Noktası:Şerbet soğuk,tatlı sıcak olacak.Şurubunu döktükten sonra 5 -6 saat dinlenecek.
  • AFİYET OLSUN.


36 yorum:

  1. ELİNE SAĞLIK CANIM HARİKA GÖRÜNÜYORLAR...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım,nefislerdi nefis..

      Sil
  2. Canım sen yaparsında tarife bakmadan geçilirmi sanırım yarın ilk işim bu tatlıyı yapmak olucak...
    Sevgilerimle ellerine sağlık süper bir tarif...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence hemen deneyin,pişman olmayacaksın..Teşekkür ederim..

      Sil
  3. oy oy oy, bu nasıl bir görüntüdür böyle...
    Kimbilir nasıl lezzetli olmuştur...
    Ellerine sağlık canım...
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Heyyficim gerçekten yaptığım en lezzetli şekerpareydi..şiddetle tavsiye ederim..sevgiler.teşekkürler.

      Sil
  4. ellerine sağlık canım,afiyet bal şeker olsunn çok lezzetli görünüyorlar...
    sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Emelcim teşekkür ederim canım..sevgiler..

      Sil
  5. Yine şahane bir görüntü ve tarif, ellerinize sağlık Nurşen hanımcım, hiç şüphe etmeden deneyeceğim.
    Kocaman sevgilerimle, güzel bir gün dilerim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öznurcum çok teşekkür ederim,gözü kapalı deneyebilirsin..sevgilerimle..

      Sil
  6. Maşallah yine döktürmüşsünüz.Çok beğendim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Döndücüm teşekkür ederim,sevgilerimle..

      Sil
  7. Cayla beraber keske simdi yiyebilsek :) Ellerine saglik canim nefis olmus...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Juliacım haydi buyurun gelin,ne çok memnun olurum..teşekkür ederim..

      Sil
  8. Hımmm nefis görünüyor ramazan sofraları için harika bir alternatif sevgilerimle ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim,çok keyifli bir tatlı..tavsiye olunur..sevgilerimle..

      Sil
  9. Çok güzel görünüyor.Ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Büşracım..sevgiler..

      Sil
  10. EH IFTARADA AZ KALDI..NEFIS GORUNUYOR CANIM ELLERINE SAGLIK

    YanıtlaSil
  11. Ellerine sağlık şekerpare nefis görünüyor.,

    Ekrana yapıştımm:))

    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende buzdolabınaaa,gidip gelip bir tane atıştırıyorum..çok çok fenaaa..teşekkürler..

      Sil
  12. Goruntu nefis tadi kimbilir nasildi ellerine saglik canim..afiyetler olsun sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım,sevgilerimle..Nefisdi..

      Sil
  13. Karamelize tatları çok severim. Ellerine sağlık tatlı harika görünüyor. Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Kekikcim..Karamelize şurupla şahane oldu..

      Sil
  14. NUrsen Hanim,

    cok guzel bir blog elinize saglik,yalniz bircok link calismiyor,bircok tarife tikladim hepsi bu sayfaya geliyor.

    bilgilendirmek istedim
    tesekkurler
    Nurcan

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilgilendirdiğiniz için,çok teşekkürler,acaba nerelere tıkladınız.Neler çalışmıyor..Rica etsem yazarmısınız..sevgiler.

      Sil
  15. Wonderful. You have such creative recipes!!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Thank you very much..love Nurşen..

      Sil
  16. Ben hemen denedim. Sıcak sıcak yememe rağmen çok lezzetli olmuşlar. Tarif için çok teşekkürler . Zehra.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim,beğenmenize sevindim..Sizinde ellerinize sağlık..sevgiler..

      Sil
  17. ellerine sağlık enfes bir lezzet bu afiyetle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Baharcım sayende nefis bir lezzetle tanıştık,çok teşekkürler.sevgiler..

      Sil
  18. Merhaba tatlıyı cumartesi günü site çay toplantısına yaptım ve ortaya muhteşem bir lezzet çıktı ama ben şurubunu karemelli yapmaya kendim için deneyeceğim bu haliylede nefis oldu adım nur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ellerinize sağlık,beğenmenize memnun oldum..Karamell şuruplusunuda mutlaka deneyin ,tavsiye ederim..sevgiler..

      Sil

Image and video hosting by TinyPic

Nurşen Aksoy

Image and video hosting by TinyPic