KABAKLI GÜL BÖREĞİ

Nurlumutfaktanın bugünkü nefis tarifi,çok özel bir börek..Tarif defterimdeki hemen hemen en eski tariflerimden biri..Devamlı yaptığım ama bir türlü resmini çekip,tarifini veremediğim çok nefis bir börek..Böreğimiz favori sebzem olan kabakla..Ve böreklerde en çok kullandığım taze köy peyniriyle..Bu leziz ikiliyi mis kokulu dereotu süslüyor..Çok ama çok lezzetli oluyor..Benden tarif vermesi,demedi demeyin bu muhteşem böreği mutlaka deneyin..Hatta sıcak sıcak ağzınız yana yana yiyin!!!

Malzemeler
4 tane yufka
4 tane kabak
1 küçük soğan
1 demet dereotu
400 gr.tuzsuz beyaz köy peyniri[inek peyniri]
1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
tuz,karabiber,kırmızı biber
Sosu
2 yumurta
1 su bardağı süt
100 gr.erimiş tereyağ
2 yemek kaşığı zeytinyağ
YAPILIŞI
  • Soğanı ,köy peynirini  ve kabakları rendeleyin.
  • Kabakları 1 çay kaşığı tuzla ovun ve sonrada suyunu iyice sıkın.
  • Rendelediğiniz kabakları,peyniri,soğanı ve ince doğranmış dereotunu genişçe bir kapta karıştırın.İçine yeteri kadar baharatlardan atın.
  • Sos malzemelerini iyice karıştırarak,sosunu hazırlayın.
  • Her bir yufkayı 4 üçgen parça olacak şekilde kesin.
  • Her parçanın geniş ucuna hazırladığınız kabaklı içten koyup,uzun sigara böreği eklinde sarın,sonrada dikkatlice yuvarlak gül şeklinde sarın.Bütün yufkalarınızı bu şekilde hazırlayın.
  • Hazırladığınız börekleri iyice yağladığınız büyük boy dikdörtgen fırın kabına dizin ve hazırladığınız sos malzemesini böreklerin üzerine gelecek şekilde dökün.Sonrada üzerini strech filmle kapatıp, buzdolabında 3-4 saat bekletin.
  • Böreğinizi pişireceğiniz zaman,buzdolabından çıkarıp 175 derece ısıtılmış fırında 1 saate yakın pişirin.Pişmeye yakın son 10 dakikada üzerine kaşar rendesini serpin,kızarınca fırından çıkarın.
  • Hafif sıcaklığı gittikten sonra, keyifle servis edin.
  • Afiyet olsun..


16 yorum:

  1. Canım,
    ellerine sağlık. Nefis görünüyor. Kabakla değişik olmuş.
    İyi bayramlar dileğiyle,
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu börek süper oluyor,yiyipte beğenmeyeni görmedim..Kabak zaten böreğe çok yakışıyor..teşekkürler.

      Sil
  2. Sahane gorunuyor canim ellerine saglik sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. Eline sağlık Nursencim.Böreğinin kokusu buralara kadar geldi.Nefis bir börek olmuş sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Semacım teşekkür ederim,sevgiler..

      Sil
  4. "Yiyin gari" diyorsun yani Nurşencim:)) Kabakla yapılan hrşeye varım, ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyleyapın yiyin diyorum..Çok beğeneceksiniz..teşekkürler canım..

      Sil
  5. Ben bu güzelliğe yorum yaptım sanıyordum ...
    Harika olmuş kabak sevmeyen eşime sevdirme çalışmalarımda yer alacak güzel bir börek...
    Kokusu da buralara kadar geldi ...
    Ellerine sağlık Nurşencim...
    Sarıldım sımsıkı ve sevgi dolu...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Emelcim çok güzel bir börek,deneyince lezzetine bayılacaksınız..Tavsiye ederim..sevgiler.öpüyorum bende çok..

      Sil
  6. Много благодаря за прекрасната рецепта. Стана фантастичен бюрек. Радвам се,че има такива добри кулинари като теб,от които да черпя идеи и вдъхновение.

    http://yoli-www.blogspot.com/2013/09/blog-post.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Thank you very much..you are wellcome to my blog..

      Sil
  7. Hello Nursen,
    We have just come from Istanbul(2-3 weeks ago).I love Turkish food.
    I am so happy I found your blog.
    I will definitely try this recipe.Looks so delicious! :)
    Have a nice day!

    Mariana

    YanıtlaSil
  8. Thank you Mariana.You welcome to my blog.I think ,you will love all recipies from my blog.See you again.Love Nurşen.

    YanıtlaSil
  9. Denemekten kaçınılmayacak güzel bir tarif. Ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil

Image and video hosting by TinyPic

Nurşen Aksoy

Image and video hosting by TinyPic