TAZE KEKİKLİ LİMONLU TAVUK

Akşama pratik ve hafif bir yemek mi hazırlamak istiyorsunuz??İşte  sizlere nefis bir lezzet.Kolayca hazırlayın,sürün fırına,yanına sadece bir salata yeter !!İşte sizlere lezzeti bol  ve çok pratik bir yemek..

MALZEMELER
8 parça inceltilmiş  tavuk göğsü
1,5 çay kaşığı tuz
3 tane taze patates
10 dal taze kekik
1\2 limon suyu
4 diş sarımsak
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı pul biber[acı veya tatlı]
2 yemek kaşığı tereyağ
1 adet fırın kabı
YAPILIŞI
  • Tavuklarınızı iyice yıkayıp süzün.Sonrada hafifçe tuzlayın.
  • Limon suyu,taze kekik,kırmızı pul biber,ezilmiş sarımsak,karabiber,kimyon,sıvıyağı bir kasede karıştırın.İçine tauzladığınız tavukları koyup,en az 1 saat bu sosda bekletin.
  • Daha sonra bu sosa dilimlenmiş patateslerinizide ekleyip,iyice karıştırın.,Hazırladığınız tavuklu patatesi,yağlanmış fırın kabınıza koyun,üzerine 2 yemek kaşığı tereyağı paylaştırın,daha sonra üzerini aliminyum folyoyla örtün ve 180 derece ısıtılmış fırında üzeri kapalı 25 dakika sonrada folyoyu açarak 10 dakika tavuklar iyice kızarana kadar pişirin.
  • AFİYET OLSUN..


4 yorum:

  1. Tavuk yemeklerini cok seviyorum. Bu tarifle de ne guzel olmustur. Ellerine saglik canim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arzucum çok güzel bir lezzet oldu,oldukçada pratik.teşekkür ederim canım..

      Sil
  2. yarın ne pişiriyim diye düşünüyordum, güzelmiş, hem hepsi çiğden hem fırın yemeği.Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet çok pratik,hazırladım,akşam sürdüm fırına ..Tavuklarda ince olunca yarım saatte pişti,çokta nefis oldu.Tavsiye ederim.teşekkürler.

      Sil

Image and video hosting by TinyPic

Nurşen Aksoy

Image and video hosting by TinyPic