KÖRİ SOSLU MANTARLI TAVUK

Akşama özel ama kolay bir yemek mi yapmak istiyorsunuz???İşte sizlere nefis bir tarif..Körili,kremalı ,içinde leziz mantarlar olan lezzetli bir tavuk yemeği..Üstelikte çok pratik..Yanına mısırlı bir pirinç pilavıyla,muhteşem bir öğün..

Haydi hanımlar doğru mutfağa ,akşama yemeğe nefis bir körili tavuk yapıyoruz..

MALZEMELER
500 gr.tavuk göğsü
1 büyük kase doğranmış mantar
2 diş sarmısak
1 orta boy soğan
1 paket krema[200 ml.]
1 yemek kaşığı tereyağ veya sıvıyağ
tuz
karabiber
1 tatlı kaşığı köri
YAPILIŞI
  • Tavukları jülyen şeklinde doğrayın ve iyice yıkadıktan sonra limonlu suda 15 dakika bekletin.Sonrada iyice yıkayıp süzün.
  • Mantarları ,sarmısakları ve soğanı doğrayın.
  • Tereyağını yayvan bir tencereye koyun,eriyince içine önce sarmısakları sonrada tavukları atın ve iyice kavurun.Kavrulan tavuklarınızın içine soğanları atın ve beraberce tekrar kavurun.Sonrada mantarları ekleyip tekrar suyunu çekene kadar kavurun.İyice suyunu çekince üzerine baharatlarını atın,sonrada kremayı ekleyip ,5 dakika daha pişirin.
  • Tavuğumuz hazır,yanına mısırlı pilavla sıcak sıcak servis edin.
  • AFİYET OLSUN..

23 yorum:

  1. Şahanedir eminim!!
    hem köriye hem mantara hem tavuğa bayılırım aliyim ben şu tabağı ver ver ver :)
    Ellerine sağlık!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok pratik ve lezzetli bir yemek oldu..Bu tabak senin olsun,afiyet şeker olsun Sevgicim..teşekkürler..sevgiler..

      Sil
  2. Ellerine saglik Nursencim. Lezzeti goruntusunden belli. Bu arada blogunu butun arkadaslarima tavsiye ediyorum. Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arzucum çok teşekkür ederim,kocaman öpüyorum..

      Sil
  3. ellerinize sağlık nursen hanımcım köriyi çok severim sevgilerimle:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim,o zaman bu tarif tam size göre..sevgiler..

      Sil
  4. canım ellerine sağlık gerçekten çok uyumlu iki malzeme tavuk ve köri bende çok seviyorum afiyetler olsun..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arzucum teşekkür ederim,İkisi birbirine çok yakışıyor..sevgiler.

      Sil
  5. Çok severim ve çok da yaparım, kokusuna bayılırım, köriyi de sürekli kullanırım, harika görünüyor, ellerinize sağlık...ve dediğiniz gibi çok da pratik...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Köriyi herkes sevmiyor ama ben çok severim,çok güzel bir baharat..Tavuğada çok yakışıyor,teşekkürler..

      Sil
  6. Tiene que estar riquísimo, como siempre una receta perfecta. Un abrazo, Clara.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Thank you Clara..you are wellcome..

      Sil
  7. canım ellerine saglık nefissss olmuş :) sevgiler . . .

    YanıtlaSil
  8. Hello,


    We bumped into your blog and we really liked it - great recipes YUM YUM.
    We would like to add it to the Petitchef.com.

    We would be delighted if you could add your blog to Petitchef so that our users can, as us,
    enjoy your recipes.

    Petitchef is a french based Cooking recipes Portal. Several hundred Blogs are already members
    and benefit from their exposure on Petitchef.com.

    To add your site to the Petitchef family you can use http://en.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form or just go to Petitchef.com and click on "Add your site"

    Best regards,

    petitchef.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Thank you,you are wellcome to my blog.I will add my site to the Petitchef..see you soon again..

      Sil
  9. What a great dish!! So flavorful!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Thank you,it was avery delicious dish:))

      Sil
  10. Dün akşam bizim soframızda soya soslusu vardı.afiyet olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sizinde ellerinize sağlık,afiyet olsun..sevgiler..

      Sil
  11. Merhaba acaba neden limonlu suda bekletiliyor tavuk merak ettim teşekkürler şimdiden

    YanıtlaSil

Image and video hosting by TinyPic

Nurşen Aksoy

Image and video hosting by TinyPic