NUTELLALI MACARON [NUTELLA DOLGULU MACARON ]

Macaron,Macaron,Macaron..!!!!!!!

Kendi olay,lezzeti olay Fransız efsanesi..

İşte  sizlere bugün bu efsane lezzetin kolay bir tarifini vereceğim..Eğer yazılanları dikkatlice okuyup,hepsini kuralına göre yaparsanız ,çok kolaylıkla yapacağınız muhteşem bir macaron tarifi...

Ben macaronlarımı, Cumhuriyet bayramı için  kırmızı yaptım . İçine herkesin çok sevdiği nutellalı  çikolata ganaj karışımını uygun gördüm..Sonuç mu???İşte ortada ..Lezzetiyle ,rengiyle muhteşem macaronlarım oldu..Sizin niye olmasınn!!!





MALZEMELER
70 gr. yumurta akı
90 gr.badem unu
112 gr.pudra şekeri
56 gr.toz şeker
1 \4 çay kaşığı krem tartar
1 çay kaşığı sıvı kırmızı gıda boyası
İÇ HARCI
200 ml.krema
1,5 paket bitter çikolata
2 yemek kaşığı nutella
YAPILIŞI
  • Öncelikle badem ununuzla,pudra şekerinizi rondodan un gibi oluncaya kadar çekin.Çekme işlemi sırasında rondoyu açıp,malzemeyi kaşıkla bir kaç kez karıştırın.Sonrada unlu karışımınızı ince elekten geçirin.
  •  Daha sonra aklarını çırpma kabınıza koyup,düşük devirde biraz çırpın.Daha sonra krem tartarıda ekleyip mikserin devirini arttırarak çırpmaya devam edin.Çırparkende bir yandan da toz şekeri azar azar ekleyin.En sonda gıda boyanızı ekleyip,tekrar çırpın.Merenginiz yeterince katılaşıp,kabardığında merenginiz olmuş demektir,daha fazla çırpmanıza gerek yok.Merenginiz pürüzsüz ve parlak olmalıdır.
  • Malzemelerimiz hazır.Şimdi macaronajı yapmaya başlıyabiliriz.Kuru malzemelerinizin yarısını merenginzin olduğu kaba boşaltın ve spatulayla köpükleri söndürmemeye çalışarak karıştırın.Daha sonrada kalan unu ekleyin ve karıştırmaya devam edin.Makaronajınız hafif akışkan ve pürüzsüz olamalıdır.
  • Evettt..Makaronajımızda hazır.Şimdi hazırladığınız makaronajı 1 cm.lik uç taktığınız sıkma torbasına doldurun ve yağlı kağıt serdiğiniz tepsilere üç santim aralık bırakarak sıkın.Tüm tepsiyi bitirdikten sonrada tepsiyi tezgaha bir kaç kez kuvetlice vurun.Bu işlemi makaronların içinde hava kabarcıkları kalmasın diye yapıyoruz.Daha sonrada hazırladığınız macaronları mutfağın sakin bir köşesine koyup,yarım saat kurumaya bırakın.Parmağınızla dokunduğunuzda elinize bulaşmıyorsa kurumuş demektir.
  • Evett.Şimdi artık macaronlarınızı pişirebilirsiniz.Fırınıznızı bir kaç dakika 150 derecede ılıtın ve macaron tepsinizi fırının orta rafına koyun,sonrada 12 dakika pişirin.
  • Macaronlarınız ilk 5 dakikada yükselip etekleneceklerdir.Pişen macaronlarınızı fırından alın ve tezgahın üzerinde soğumaya bırakın.Soğuyuncada kağıttan ayırarak tabaklara koyun.
  • Nutellalı ganaj için kremayı bir sos tenceresine koyun ve kaynamaya başlayınca içine çikolataları ekleyip,ocaktan alın.Sonrada devamlı karıştırarak çikolataların erimesini sağlayın.Daha sonra buzdolabına koyup,soğutun.Krema soğuyunca karışımı çırpma kabına koyun ,içine 2 kaşık nutellayı ekleyin ve miserle iyice çırpın.Kremamızda hazır.Hazırladığınız kremayı uç taktığınız sıkma torbasına koyun ve hazırladığınız macaronların arasına sıkın.Daha sonrada hazırladığınız macaronları hava almıyacak bir kaba koyun ve 1 gün buzdolabında bekletip,öyle ikram edin.

MACARON YAPARKEN DİKKAT ETMENİZ GEREKEN KURALLAR.
*Yumurta aklarınız 2 - 3 gün buzdolabında beklemiş ve hazırlamadan öncede en az 12 saat oda ısısında beklemiş olmalıdır.
*Macaronlarınızı pişireceğiniz tepsilerde,eğer varsa silikon tepsi altığı veya 2 kat fırın kağıdı olmalıdır..
*Merengi çırpacağınız kase mutlaka cam olmalı ve iyice kurulanmalıdır.
*Merengle unlu karışımı birleştireceğiniz zaman unlu karışımı en az 2 seferde merenge koyulmalıdır ve akışkan ve pürüzsüz olunacaya kadar karıştırılmalıdır. 
*Badem unu ve pudara şekeri rondodan iyice çekilmelidir ve ince bir elekten elenmelidir.
*Makaronlarınızın pişmeden önce iyice kuruması lazım,yoksa üzerleri kabuk tutmaz.
*Macaronlar fırının orta katında ,tek tepsi olarak pişmelidir.
KOLAY GELSİN..İLK DENEMEDE OLMAZSA ,ÜZÜLMEYİN.BIKMADAN TEKRAR TEKRAR DENEYİN.SONUÇ BUNA DEĞER..GÖRECEKSİNİZ..

***Bu güzel macaronları yapmamı sağlayan sevgili [ IŞILCA TATLAR]  Işıl  ablama çok teşekkürler..[Sizinkiler kadar olmasada.!!]

AFİYET OLSUN.


32 yorum:

  1. Tek kelimeyle muhtesemmmm. Ellerine saglik canim. Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  2. Renkleri muhteşem olmuş, tam anlamıyla kırmızı, çok güzeller, ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rengide,lezzetide hakikaten çok güzel oldu,teşekkür ederim..

      Sil
  3. Ya bukadarmı yee beni derler ya..Muhteşem.Birde nasıl açık,kolay anlaşılır anlatıyorsunuz;hemen yapası geliyor insanın.Çok teşekkürler :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim,elimden geldiğince anlaşılabilir şekilde anlatmaya çalışıyorum..sevgiler.

      Sil
  4. Of nasıl güzel inanılmaz canım :)
    Sendende daha azını beklemezdim zaten :)
    Ellerine sağlık canım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Gülaycım..sevgiler.

      Sil
  5. ellerinize sağlık Nursen hanımcım sunumunuzun şıklığına bayıldım sevgilerimle:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım,sevgiler.

      Sil
  6. Muhteşem görünüyorlar , ellerine sağlık .
    Tarifi not aldım , inşallah senin gibi yapabilirim .
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zeynepcim,tarifi ve yazdıklarımı dikkatlice uygularsan kolayca yapabilirsin..teşekkürler,bekliyorum macaronlarını..

      Sil
  7. Muhtesem bir goruntu canim! Bayildim... Bir de senin tarifini deneyecegim. Umarim bu sefer istedigim gibi olur :) Ellerine saglik canim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Juliacım..Güzel haberlerini bekliyorum..sevgilerimle..

      Sil
  8. Bunlar aynen pastane ürünü gibi olmuşlar Nurşencim.. Kimse demez evde yapılmış diye.. Vallahi süper görünüyorlar, ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım,sevgilerimle..

      Sil
  9. Amanın Nursennnn çok güzel olmuş yahuuuuu.

    YanıtlaSil
  10. Yine görsel efektli bir tarif olmuş canım :)
    Ellerine sağlık...
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağoalasın arkadaşım,sevgiler.

      Sil
  11. beni korkutan bir tarif macaron..hiç yapmadım ama hevesim büyük..ve bunlar gerçekten müthiş gözüküyor..lezzetlerini hayal bile edemiyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gözünüzü korkutmasın bence ...Deneyin ama her şeyi harfiyen uygulayarak,ilk denemede olmazsada üzülmeyin..Çünkü başardığınızda verdiğiniz emeğe değiyor..Lezzet ve sonuç süper..

      Sil
  12. Öyle tatlı anlatmışsınız ki,yapabilirmişim gibi geldi.Korkmadan denemem lazım.Çok güzeller.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabiki de yapabilirsiniz,sadece niyet edin ve başlayın..Sonuca bayılacaksınız..sevgiler..

      Sil
  13. merhabalar, Nurşen hanım ismim Esra, bende makaron tarifinizi denemek istiyorum. yalnız size birkaç sorum olacak cevaplarsanız inanınki çok sevinirim. Birincisi pudra şekeri markette satılan pudra şekerimi yoksa özel mi? ikincisi fırın turbo mu yoksa alt üst mü ?. birde pişerken fırın kapağını birkaç kez açıp kapıyorlarmış yada fırın kapağı arasına tahta kaşık koyarak ağzı açık pişiyormuş. Bunlar doğrumu acaba siz nasıl pişiriyorsunuz biraz uzun oldu ama kusura bakmayın. Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar Esra hanım..Öncelikle sorularınızı cevaplayım.Pudra şekerini özel,nişastası az olan pudra şekeri var,ondan alıyoruz.Onuda pasta malzemeleri satan yerlerden alıyorum.Fırını alt üst olarak kullanıyorum..Pişirirken ilk 5-6 dakika hiç açmayın.Daha sonra bir iki kez açıp kapatın.Fırının rutubetini almak için.Ama tahta kaşık koyup ağzı açık pişmez.Rica ederim başka soracaklarınız varsa rahatca sorabilirsiniz,herzaman...kolay gelsin.İlk seferde olmazsa üzülmeyin,macaron risklidir..Pişirdikce alışırsınız..sevgiler.

      Sil
  14. Nurşen hanım cevabınız için çok ama çok teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  15. Merhabalar,
    Makaron aşkım sayesinde tanıştım sitenizle ve sizin makaronlarınızada hayran oldum.size sormak istediğim birkaç sorum var izninizle.toz malzemeyi merenge değilde merengi 2_3 seferde bademli karışıma eklesek yoğunluk açısından daha doğru olmazmı?makaronlarınızın şekil ve boyutunu nasıl aynı ayarlayabiliyorsunuz?benim makaronlarım hafif kızarmış renkte çıkıyor net renkli olması için ne yapabilirim?son olarak krem tartarın sağlık açısından bir zararı varmı?şimdiden çok teşekkür ederim yanıt verebilirseniz çok sevinirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar öncelikle hoşgeldiniz bloguma ve yorumunuza teşekkürler..Macaronla ilgili dorularıniza gelince,öncelikle bütün tariglerde ve benim alfigim,izledigim tariflerde hep toz harc yumurta akina 2 veya 3 kerede karıstırılıyor..Bencede dogrusu bu ve mutlaka böyle yapin.Macsronlarınızın renk degistirmesi e gelincede ya fırınınızin ısısı fazla geliyordur ,yada gırında fazla kalıyordur..Isıyı dikkatli ayarlayın,her fırının ısı ayarı farklıdır bunu unutmayın..Ben 13 dakikada 150 veya 160 pisiriyorum..Krem tartarda pasta ürünü ve cok az miktarda kullanıyoruz,bence zararlı degil..Zaten o kadar cok zararlı gıda yiyoruz ve kullsnıyoruz ki..:((Sorularinixi cevapliyabildiysem ,sevinirim..Kolay gelsin,unutmayın ne kadar cok deneme o kadar güzel macaronlar..Aa atladim, macaronlar el aliskanligiyla ve göz karariyla ayni boyda oluyorlar..Ama diz isterseniz kullanacaginiz yagli kagidin arka tarafina cizipte yapanilisiniz..

      Sil
  16. 1.5 paket çikolata kaç gr olmalı?

    YanıtlaSil

Image and video hosting by TinyPic

Nurşen Aksoy

Image and video hosting by TinyPic