HAMSİ BUĞLAMA[FIRINDA KOLAY HAMSİ]

Kışın habercisi,mevsimin en güzel balığıdır,bence hamsi..

Mevsiminde yemeye doyamazsınız..

İşte bugün de karşınızda ,Nurlumutfakta`da pişen nefis bir hamsi buğlama tarifi..

Hazırlaması çok kolay,sizi hiç yormadan pişiyor ve masaya geliyor..Size sadece yemesi kalıyor..Hadi buyurun nefis bir hamsi buğlamaya!!!

MALZEMELER
1 Kilo ayıklanmış hamsi
1 limon suyu
tuz,kırmızı pul biber
4 yemek kaşığı sıvıyağ
yuvarlak bir tepsi
YAPILIŞI
  • Hamsileriniz ayıklanmamışsa kılçıklarını çıkarıp,iyice yıkayın ve süzün.Daha sonrada tepsinin altını 1 yemek kaşığı sıvıyağla yağlayın ve hamsilerinizi yanayana sıkı sıkı dizin.Hamsilerinizin üzerine yeterince tuz ve kırmızı pul biber atın.[hamsi tuzu sever,az atmayın.]Sonrada kalan sıvıyağı ve limon suyunu gezdirip,190 derece ısıtılmış fırına sürün.Hamsileriniz suyunu çekip,yağına binene kadar pişirin.Üzeri kızarmış seviyorsanız da ,fırının ızgarasını biraz açın va birazdaha kızartın.Sonrada afiyetle ekmeğininizi bana bana yiyin.Ben yanına bol sarmısaklı ,nar ekşili ve domatesli yeşil salata yapıyorum..Tabiiki birde balığın olamazsa olmazı turp doğruyorum...Afiyet olsun.!!



14 yorum:

  1. en sevdiğim lezzet ellerinize sağlık Nursen hanımcım sevgilerimle:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla bende hamsi zamanını iple çekenlerdenim..teşekkür ederim..sevgiler.

      Sil
  2. Immm harika ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel görünüyor , ellerine sağlık.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. Yarın pişmek üzere dolapta sırasını bekleyen hamsi var, bugün almıştım. Nasıl yapayım diye karar verememişken senden bu tarif geldi :)
    Teşekkür ederim, mutlaka bu şekilde yapacağım...
    Sevgiler Nurşen'ciğim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunu merakla bekliyorum,daha sevmeyen çıkmadı...Şimdiden afiyet olsun Heyyficim..sevgilerimle..

      Sil
  5. Görüntü muhteşem ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  6. Nasıl bir görüntü bu böyle muhteşemmmm….
    Ellerine sağlık nasılda güzeldir afiyetler olsun…
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Emelcim,gerçekten çok lezizidi..sevgiler..

      Sil
  7. valla çok güzel görünüyor elinize sağlık bende hamsi almıştım yapsammı acaba tarifte su yok ama gayet sulu gözüküyor nde yapınca acaba böyle olurmu sulu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet tarifde su hiç yok,zaten pişerken ilk sulanıyor,birazda kendi yağını bırakıyor..Siz sululuğunu isteğinize göre az veya çok bırakıp ayarlayabilirsiniz..Yada tamamen yağında bırakabilirsiniz.Yani sizin elinizde..Sizinkide isterseniz böyle sulu olur..Sakın su koymayın,lezzeti bozulur.

      Sil

Image and video hosting by TinyPic

Nurşen Aksoy

Image and video hosting by TinyPic