PORTAKAL SOSLU TAVUK & BEZELYE PÜRESİ

Bugün Nurlumutfakta`dan çok özel ve lezzetli bir yemek tarifimiz var.Portakal sosunda glaze olmuş,nefis bir tavuk ve yanınada leziz  bir bezelye püresi..Tarifi sevgili Cafe Fernando Cenk`ten öğrendik..Onun bu özel lezzetini bizde Nurlumutfakta olarak kendimize göre yorumladık.Gerçekten çok lezzetli,değişik ve özel bir yemek oldu..

Sizlerde bu nefis lezzeti özellikle yılbaşı sofralarınız  için hazırlıyabilirsiniz...Bu çok kolay ve özel lezzete misafirleriniz bayılacak.!!!!



MALZEMELER
10 tane kemikli ,derisiz tavuk baget
3 portakal suyu
4 büyük soğan
2 diş sarmısak
tuz,karabiber
1 yemek  kaşığı bal
1 dal taze biberiye
3 yemek kaşığı tereyağ
PÜRE İÇİN
1 kilo bezelye
2 veye 3  yemek kaşığı tereyağ
2 çay kaşığı tuz
3 yemek kaşığı süt
1 çay kaşığı muskat rendesi
YAPILIŞI
  • Soğanları ve sarmısakları rondodan geçirin ve daha sonrada tel süzgeçten geçirip suyunu alın.
  • Tavukları iyice yıkayın ve limonlu suda yarım saat bekletin.
  • Püre için bezelyeleri iyice haşlayın ve süzün.Sonrada rondodan iyice çekin,daha sonrada içine tereyağ,süt ve baharatları ekleyip iyice karıştırın.İşte bu kadar kolayy !!![Eğer pürenin iyice pürüzsüz olmasını istiyorsanız ,bezelyeleri rondodan geçirdikten sonrada tel süzgeçten geçirebilirsiniz.Ben süzmedim,kabuğunun vitaminini ziyan etmek istemedim.]
  • Daha sonra soğan suyu,portakal suyu,baharatlar bal ve biberiye yapraklarını genişce bir karıştırma kabında karıştırın ,içine tavukları koyup,en az 6 saat marine olması için bekletin.
  • Tavukları pişireceğiniz zaman yayvan bir tencereye 2.5 yemek kaşığ tereyağını koyup,tavukları içinde iyice kızartın.Daha sonra tavuklarınızı bir fırın kabına koyup ,üzerine portakllı sostan gezdirin ve aliminyum folyoyla kapatın.Folyoyu bir kaç yerinden delin ve 200 derece ıstılmış fırında  30 dakika pişirin.
  • Tavuklarınız pişerken ,tavukları kızarttığınız tavanın içinde kalan yağın üzerine kalan portakallı sosu dökün veşurup kıvamına gelene kadar kaynatın.Ocaktan alacağınız zaman içine biraz daha tereyağ ekleyin.
  • Tavuğunuz pişince fırından alın ve tavuklarınızı bezelye püresi eşliğiyle üzerine hazırladığınız sosu dökerek servis edin.
  • AFİYET OLSUN..

18 yorum:

  1. Harika bir ana yemek alternatifi, görüntüde ki kontrast ta süper, ellerinize sağlık Nurşen hanımcım. Yılbaşı sofraları için düşünülebilir ;))
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ÖZNURCUM TEŞEKKÜR EDERİM..BENCEDE YILBAŞI SOFRALARI İÇİN İDEAL BİR YEMEK..

      Sil
  2. Qué aspecto!! te ha quedado de lujo, una delicia. Un abrazo, Clara.

    YanıtlaSil
  3. Eline sağlık canım Bu ne şahane bir görüntü Uzansam bir tanesini alsam :)) sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Semacım teşekkür ederim canım..Sevgiler..

      Sil
  4. Nefis bir görüntü ellerine sağlık canım. Bayılırım tavuğa tam benlik.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Feraycım tavuk seviyorsan mutlaka denemelisin,çok özel bir lezzet..

      Sil
  5. Küçükken ben zenginler hep portakallı tavuk yer zannederdim :) nasıl birşey olduğunu bilmeden. Büyüyünce hatta epey büyüyünce gördüm ki portakallı tavuk harikaymış ama senin ki süper görünüyor canım. Ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok alemsin,Hülyacım..Aslında doğruluk payı çok..Filmlerde zenginler hep portakallı ördek yer dimi:]]Teşekkürler..

      Sil
  6. canim ellerin dert gormesin nefis olmus afiyetle..

    YanıtlaSil
  7. Canim gercekten ozel ve guzel bir yemek olmus. Ellerine saglik arkadasim. Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Arzucum..Tavsiye ederim çok lezzetli ve keyifli bir yemek oldu..sevgiler..

      Sil
  8. ellerinize saglik harika bir görüntü eminim tadida oyledir iyi hafta sonlari :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ,çok lezzetliydi..Sizlerede iyi hafta sonları..]

      Sil

Image and video hosting by TinyPic

Nurşen Aksoy

Image and video hosting by TinyPic