HAŞHAŞLI REVANİ

Revani sevenler,işte size yine müthiş bir revani tarifi daha !!!

Bu revani çıtır çıtır çıtırdıyor..

Yemesi çok keyifli..

Değişik !!!İçinde çıtır haşhaş var...

Bu nefis lezzeti mutlaka deneyin..

Ama sakın kaymağını unutmayın!!


MALZEMELER
4 yumurta
1 su bardağı sıvıyağ
3\4 su bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı irmik
2 su bardağı un
4\3 su bardağı mavi haşhaş
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
1 limon rendesi
1 adet büyük boy dikdörtgen borcam
ŞERBETİ
4 su bardağı su
3 su bardağı şeker
1 tatlı kaşığı limon suyu
ÜZERİ İÇİN
200 gr.kaymak
YAPILIŞI
  • Öncelikle şerbetinizi hazırlayın.Suyla şekeri 5-6 dakika kadar kaynatın,daha sonra limon suyunu ekleyip 5 dakika daha kaynatın ve ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  • Yumurtalarınızı şekerle iyice kabarana kadar çırpın,sonrada sırayla çırparak vanilya,yoğurt,irmik,haşhaş,un,kabartma tozu,karbonat ve limon rendesini ekleyin.
  • Hazırladığınız tatlı hamurunu margarinle yağladığınız büyük boy dikdörtgen borcama koyup,175 derece ısıtılmış fırında iyice kızarana kadar pişirin.Yaklaşık 40-45 dakika..
  • Pişen tatlınızı kürdan testiyle pişmişliğini kontrol edin ve fırından çıkarın.
  • Tatlınızın ilk sıcaklığı çıktıktan sonra soğuk şerbeti dökün .İyice soğuduktan sonra dilimleyin ve kaymakla servis edin.
  • Afiyet olsun..





20 yorum:

  1. Revaniyi haşhaşla denemenin vakti geldi galiba:)) keklere çok yakıştırıyorum. Mutlaka çok güzel olmuştur. Ellerinize sağlık. Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence çok yakıştı,nefis oluyor..Mutlaka deneyin..teşekkürler,sevgiler.

      Sil
  2. Himmm nefis gorunuyor ellerine saglik

    YanıtlaSil
  3. Eline sağlık Nurşencim nefis olmuş .Bende bu tada ve çıtırtıya bayılıyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Semacım çıtır çıtır,çok keyifli bir tatlı...sevgiler..

      Sil
  4. Ne guzel de suslemissin Nursencim. Nefis gorunuyor. Elerine saglik canim. Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım,sevgiler..

      Sil
  5. Nefissss olmuş canım her zamanki gibi…
    Ellerine sağlık…
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Emelcim..sevgiler..

      Sil
  6. bu haşhaşın görüntüsüne bayılıyorum,ellerine sağılık....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haşhaşta hem görüntü hem lezzet var..Teşekkürler..

      Sil
  7. Haşhaşlı kek de revani de çok güzel oluyor. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet,iki güzel lezzet Kekikcim..teşekkürler.

      Sil
  8. Canım,
    ellerine sağlık. Nefis görünüyor. Haşhaş kekin lezzetine lezzet katmıştır.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkür ederim arkadasım,hashaşlı kek ayrı bir lezzet..sevgiler

      Sil
  9. Daha önce bir kez yemiştim ve bayılmıştım. Dediğin gibi mutlaka yanında kaymak olmalı :))
    Ellerine sağlık canım...
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ksymak bu keke cok yakisıyor..Mutlaka beraber ikram edilmeli..tesekkürler..Heyyficimm..

      Sil
  10. Merhaba,

    Bloğunuzu çok beğendim ve takipçiniz oldum. Sizi de bloğumda takipçi olmaya beklerim. Sevgiler

    https://mommyslifetime.blogspot.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkürler,hosgeldiniz bloguma..Tabikide ugrarim..sevgiler..

      Sil

Image and video hosting by TinyPic

Nurşen Aksoy

Image and video hosting by TinyPic