ZEYTİNYAĞLI PANCAR DOLMASI

Sağlık dolu sebze pancarın ,bu kez de nefis bir dolmasını yaptık..

Üstelikte zeytinyağlı!!!

Amannn, pancarında dolması olur mu demeyin??

Fıstığıyla,üzümüyle çok ama çok lezzetli bir dolma  oldu.

Zaten çok lezzetli olan pancar,daha da bir lezzetlendi..Davet soframızında görüntüsüyle ve lezzetiyle çok beğeni aldı..

Sizlerde bu özel ve nefis lezzeti denemeden geçmeyin..

MALZEMELER
12 tane küçük pancar
1,5 büyük çay bardağı pirinç
3 tane soğan
1 kahve fincanı kuş üzümü
2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
1 yemek kaşığı kuru nane
3 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı yeni bahar
1 çay kaşığı karabiber
2 yemek kaşığı şeker
1\2 demet taze nane
2 yemek kaşığı limon suyu
1 çay bardağı zeytinyağ
YAPILIŞI
  • Pancarları soyup,biraz tuz attığınız suda hafif yumuşayıncaya kadar haşlayın.
  • Haşlanan pancarlarınızı dolma oyacağıyla dikkatlice oyun,çok incecik olmasın.
  • İç pilavı için ,pirinçleri iyice yıkayıp,süzün.Soğanları küp küp doğrayın.Zeytinyağınızın yarısını tencereye koyun ,ısınınca içine yıkayıp süzdüğünüz pirinçleri ekleyin ve iyice kavurun.Pirinçler kavrulurken içine dolmalık fıstıklarıda ekleyin,beraberce kavrulsunlar.Daha sonra sırayla yıkayıp,ısladığınız kuş üzümünü,baharatları,kuru naneyi ve şekeri ekleyin.Sonrada 2 çay bardağı sıcak su koyup, pişirin.İç harcınız suyunu çekince doğranmış taze naneyi ve limon suyunu ekleyin.Sonrada soğumaya bırakın.
  • Soğuyan iç pilavınızı pancarlarınızın içlerine doldurun.Doldurduğunuz dolmaları yayvan bir tencereye dizin,üzerlerine kalan zeytinyağını ve 1,5 bardak sıcak su ekleyin ve bir tabak kapatın.Sonrada kapağını kapatıp,kısık ateşte pancarlar iyice pişinceye kadar pişirin.[dolmalarınız pişerken,suyu azaldıkça su ekleyin,uzun sürede pişiyor.]
  • Dolmalarınız piştikten sonra ocaktan alın ve tenceresinde soğumaya bırakın.Soğuyan dolmalarınızı servis tabağına alın,üzerini dereotuyla süsleyip,servis edin.,
  • AFİYET OLSUN..


14 yorum:

  1. Cok degisik bir tarif denemeye deger ellerinize saglik

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim,deneyince çok beğeneceksiniz..Kim tattıysa çok beğendi..

      Sil
  2. Enfes görünüyor Nurşen hanımcım, yine çok farklı bir tarif ellerinize sağlık.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Öznur hanım..sevgilerimle.

      Sil
  3. Mmmmmm nefis gorunuyor canim. Ellerine saglik arkadasim. Sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Canım nefis görünüyor gecenin bu saatinde blog gezersen böyle olur,sevgiler :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deryacım teşekkürler,,sevgilerimle..

      Sil
  5. Mmmmm, misler gibi, emeklerinize saglik.. Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  6. nefis görünüyor ellerinize sağlık bende beklerim sevgilerimle
    http://yesilmutfaktantarifler.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim,keyifle uğrarım tabiki..sevgiler.

      Sil
  7. Mmmmm nefissss ellerine sağlık canım…
    Keşke bizlerde Adana'da yaşasaydık ve her şey elimizin altında olsaydı…
    Güya İstanbul'dayız ama pancar salatası dahi yapmak için konserve almak zorunda kalıyoruz…
    Rastladığım ilk anda alıp senin tarifinle deniycem çok şık bir sunum lezzeti sanırım tartışılmaz…
    Ellerine sağlık canım vallahi ağzım sulandı yutkunuyorum resmen …
    Sevgilerimle canım…

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Emelcim pazarlarda bulunmuyormu tazesi..Bulunca al ve dene bence,çok güzel oldu..Tadan herkes bayıldı..sevgilerimle..

      Sil

Image and video hosting by TinyPic

Nurşen Aksoy

Image and video hosting by TinyPic