TEL KADAYIFLI KUŞ GÖZÜ TATLISI

Şimdi artık yemek pişirmek,tatlılar, börekler hazırlamak eskisi gibi zor değil.

   Günümüzde her an mutfaklar için bir kolaylık çıkıyor..

Artık tatlı,börek  yapmak için uzun uzun hamurlar açmak gerekmiyor.!! 

Mutfakların son icadı ,hazır baklava yufkasıyla  çok kolay ve çok lezzetli tatlılar hazırlayabilirsiniz. 

Sizlerde  tatlıcılarda ve pastanelerde gördüğünüz ,yediğiniz tatlıları kolayca evde de yapabilirsiniz.

İşte sizlere hazır baklava yufkası ve tel kadayıfla kolayca yapabileceğiniz nefis bir tatlı tarifi..

Misafirleriniz bu tatlıyı çok sevecek..




MALZEMELER
1 küçük paket baklava yufkası(24-30 adet)
500 gr. tel kadayıf
300 gr.ceviz veya fındık
1 çay bardağı şeker
2 çay kaşığı tarçın
1 paket tereyağ 250 gr.
1 kahve fincanı sıvıyağ
ŞERBETİ
2,5 su bardağı şeker
3 su bardağı su
1 dilim limon veya 1 yemek kaşığı limon suyu

YAPILIŞI
  • Öncelikle şerbetinizi hazırlayın.Şeker ve suyu bir tencereye koyup,15 dakika kaynatın,göz göz olmaya başlayınca içine limon dilimini veya suyunu ekleyin ve bir iki dakika daha kaynatın.Sonrada soğuması için ocaktan alın.
  • Bir paket tereyağı eritip,sıvıyağla karıştırın.
  • Fındıkları veya cevizleri  irice dövüp,şekerle ve tarçınla karıştırın.
  • Tel kadayıfların üzerine hazırladığınız yağın 4\1 döküp,elinizle hafifce koparın ve yağı iyice kadayıflara yedirin.
  • Her bir rulo için 3 adet baklava yufakası kullanacağız.Bir rulo için bir tane baklava yufkasını tezgaha serip,fırçayla her tarfını yağlayın,üzerine ikinci baklava yufkasını serip,tekrar yağlayın .En sonda üçüncü yufkayı serin ve hafifce onuda yağlayın.Hazırladığınız 3 kat baklav yufkasının kısa ucuna yağladığınız yel kadayıfdan biraz alıp ,börek içi gibi koyun.Üzerine bolca fındıklı içten koyup,sigara börei gibi uçlarını kapadan sarın.Sardıktan sonra uzun bir sigara böreğiniz olacak,onu istediğiniz boyutta(ben 2 parmak kalınlığında kestim.) kesin.Sonrada hazırladığınız rulo tatlıları ,yağladığınız bir fırın kabına tel kadayıfları yukarı gelecek şekilde yanyana ,arada boşluk kalmadan dizin.
  • Bütün baklava yufkaları ve tel kadayıf bitene kadar tatlılarınızı bu şekilde hazırlayın.(tel kadayıfları bol bol koyun,az olmasın.)Tatlılarınızı dizip,bitirdikten sonra kalan yağ karışımını tatlıların üzerine kaşıkla pay edin ve daha sonra 165 derece ısıtılmış fırına koyup,kısık ateşte iyice kızarana kadar pişirin.
  • Tatlılarınızı iyice kızarana kadar pişirdikten sonra,fırından çıkarın ve ilk sıcaklığı çıktıktan sonra hazırldığınız soğuk şurubu üzerlerine paylaştırın.
  • Tatlılarınız şerbetini iyice çekince,seris tabağına alıp,keyifle servis edin.
  • AFİYET OLSUN..



27 yorum:

  1. Merhabalar,
    Ellerinize emeğinize sağlık. Nefis görünüyor. Sevgilerimi bıraktımmmm…..:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim,bendende sevgiler..

      Sil
  2. Yine harika bir görüntü. Ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gülaycım teşekkürler,sevgiler..

      Sil
  3. hazır baklava yufkası tam bir kurtarıcı bende sık sık kullanır oldum.tatlı nefis görünüyor eline sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benimde en sevdiğim buluşlardan,börek ve tatlıda kurtarıcım..teşekkürler,sevgiler.

      Sil
  4. Canım,
    ellerine sağlık. Çok güzel görünüyor.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım..sevgilerimle..

      Sil
  5. Ellerinize sağlık, çok güzel gözüküyor.

    YanıtlaSil
  6. Tam midemden vurdun:)) eline saglik arkadasim nefis gozukuyorlar..sevgiler

    YanıtlaSil
  7. Ellerine saglik canim. Her tarif senin anlatiminla daha da guzel. Sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arzucum teşekkür ederim,sevgilerimle..

      Sil
  8. Ellerine saglik. Gene muhteşem bir tarifle bizi can evimizden vurdun. Harika gozukuyorlar. Her bir tarifin ve menün o kadar işimize yarayıp faydali oluyor ki anlatamam. Yeni menüleri ve tarif sofralarini dört gözle bekliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aytül hanım çok teşekkürler,böyle güzel yorumlar beni dahada çok teşvik ediyor..sevgiler.

      Sil
  9. Bu tatlıyı ben de çok severim ara sıra da yaparım. Hem kadayıfı hem de şerbetli tatlıları çok sevdiğimden olsa gerek. Hafif bir tatlı. Denememiş olanlara tavsiye ediyorum. Her zaman ki gibi sunumların muhteşem Nurşen'cim. Ellerine sağlık. Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benimde banko davet tatlım,beğenmiyeni yok.teşekkür ederim..sevgilerimle.

      Sil
  10. Yine neler yapmissin canim. Muhtesem gorunuyor. Ellerine saglik...
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Juliacım,sevgiler.

      Sil
  11. Ellerine sağlık hemen not aldım harika olmuş kesinlikle yapacağım yalnız bir şey merak ettim şerbet ölçüsü biraz az değilmi sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Özgencim,bu şerbet bize tam geliyor.Ama daha da tatlı seviyorsanız,bir bardak fazla yapabilirsiniz.Zaten benim burada kullandığım baradaklar büyük su bardağı..

      Sil
  12. Harika olmuş bayıldım ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  13. Nurşencim; kadayıfı tatlı ve tuzlularımda kullanmaya ben de yeni yeni başladım, çok güzel oluyor gerçekten.. Ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kadayıf tatlıyada ,tuzluyuyada çok yakışıyor,teşekkürler..

      Sil

Image and video hosting by TinyPic

Nurşen Aksoy

Image and video hosting by TinyPic