GÜNEŞ BÖREK (AYÇİÇEĞİ BÖREĞİ)

Bugünün Nurlumutfakta``da çok şık ve çok keyifli bir börek tarifi var..

Tarifimizin ana fikri ,çok severek takip ettiğim ve bütün dünyadaki yeni ,özel ve güzel lezzetlerin ,yeniliklerin paylaşıldığı   site PİNTEREST ten!!!

Şekli ,yapım aşamaları pinterestten,iç harcı ve hamuru ise sizin gönlünüze göre..

Böreğimizin yapımı çok eğlenceli ve keyifli..Lezzeti ise 10 numara..

Bu börekle sofralarınızda fark yaratacaksınız!!




MALZEMELER
1,5 çay bardağı yoğurt
1\2 çay bardağı zeytinyağ
150 gr.erimiş margarin
1 yumurta
2 tatlı kaşığı elma sirkesi
1 yemek kaşığı şeker
2 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı mahlep
1,5 paket kabartma tozu
aldığı kadar un(yumuşak bir hamur olacak)
İÇ HARCI
2 tane patates
1 tane soğan
maydanoz
1,5 yemek kaşığı zeytinyağ
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
2 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı tuz
1 kase beyaz peynir
YAPILIŞI
  • Hamurumuzu hazırlamadan önce böreğinizin içini hazırlayın.Patatesleri haşlayıp,rendenin iri tarafıyla rendeleyip,soğanla ve baharatlarla beraber kavurun.Daha sonra da soğuyunca beyaz peynir ve maydanozla karıştırın.
  • Hamur malzemeleriyle ele yapışmayacak yumuşak bir hamur yoğurun ve streche sarıp buzdolabında 1 saat dinlendirin.
  • Dinlenen hamurunuzu ikiy eşit parçaya bölün.Her iki parçayı ,ayrı ayrı yağlı kağıdın üzerinde 35-40 cm.lik büyüklükte yuvarlak olarak açın.Açtıktan sonra, bıçakla kenarlarını düzeltin ki kenarları düzgün olsun.
  • Hazırladığınız içi, hamurun bir tanesinin üzerine yukarıdaki resimdeki gibi yerleştirin.Daha sonrada diğer hamuru dikkatlice diğer hamurun üzerine yerleştirin.
  • Hazırladığınız hamurun ortasına bir kase (yukarıdaki resimdeki gibi) yerleştirin.Sonrada küçük bir çatalla kenarına iz yapın.Aynı izi böreğin dış uçlarınada yapın.
  • Hazırladığınız böreğin üzerine yumurta sarısı sürün ve bolca susam serpin.
  • En sonda keskin bir bıçakla böreğinizi ikişer parmak kalınlığında dilimleyin.
  • Daha sonra kestiğiniz her bir dilimi, içi üzerine gelecek şekilde yan çevirin.
  • Hazırladığınız böreği 175 derece ısıtılmış fırında ,iyice kızarana kadar pişirin.
  • Daha sonra yağlı kağıdın üzerinden servis tabağınıza alıp,sıcak sıcak servis edin.
  • Ben böreğimin hamurunu devamlı yaptığım ve çok severek yediğimiz bir poaça hamurundan hazırladım,sizlerde istediğiniz ve beğendiğiniz bir hamurla hazırlayabilirsiniz..Sevdiğiniz bir poaça hamuru veya mayalı bir hamur!!!Böreğinizin içi olarak ise de ,çevirirken dökülmeyecek,
  •  malzemeden,ıspanaklı,patatesli kıymalı karışık bir iç olarak hazırlayabilirsiniz..Artık keyfinize kalmış...Canınız neli isterse..
  • AFİYET OLSUN..





18 yorum:

  1. Ellerine sağlık arkadaşım.Benim de denemek istediğim bir tarif.Bayılıyorum böyle sunumlara.Senin elinden de pek güzel çıkmış.Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arzucum bence hemen dene,yapması çok eğlenceli..Sonuç muhteşem...teşekkür ederim,sevgiler..

      Sil
  2. yemede seyret ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende yaptıktan sonra kıyamadım kesmeye..Ama tabi sonunda kırııntısı bile kalmadı:))

      Sil
  3. Sunuma baaaak, gercek cicek gibi :) Insan yemeye kiyamaz ki :)
    Canim ellerine saglik...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Juliacım..Yapması çok eğlenceli,yemesi lezzetliydi..

      Sil
  4. Canım ellerine sağlık harika bir çörek,sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. Gerçek güneş gibi yüzümü aydınlattı. Gözlerim fal taşı gibi açıldı. Tek kelimeyle mükemmel. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  6. Nurşen hanım, güneş çöreği denedim,görüntüsü ve tadı çok güzel oldu.tarif için çoook teşekkürler.Esra ilgün

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Esra hanım ellerinize sağlık..Bizde çok beğendik,özellikle bu hamurla daha güzel oluyor..Rica ederim..sevgiler.

      Sil
  7. Kaseyi piserken aliyomuyuz canim

    YanıtlaSil
  8. Ellerinize sağlık güzel gözüküyor sevgiler

    YanıtlaSil
  9. Una preciosidad y además tiene que saber a gloria. Un abrazo, Clara.

    YanıtlaSil

Image and video hosting by TinyPic

Nurşen Aksoy

Image and video hosting by TinyPic