ANNE POAÇASI (SİRKELİ POAÇA)

Çay saatlerinin vazgeçilmez lezzeti,sıcacık poaçalar..

Çeşit çeşit,mayalı,mayasız,kıyır kıyır,yumuşak,puf puf!!!

Bizim bugünkü poaçamız ise tam bir ev poaçası,mayasız,kıyır kıyır,içi bol peynirli,maydanozlu...

Tam anne usulu!!!

 Hazırlayıp,buzluğa koyabilirsiniz..Canınız çektiğinde çıkarıp hemen pişirip,sıcak sıcak çayınızın yanında yiyebilirsiniz..


MALZEMELER
125 gr.yumuşak margarin
1 çay bardağı sulu yoğurt
1 çay bardağı zeytinyağ
1 yumurta
2 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 paket kabartma tozu
1,5 yemek kaşığı elma sirkesi
aldığı kadar un
İÇ HARCI
200 gr. beyaz peynir
maydanoz ve biraz karabiber
ÜZERİ İÇİN
susam 
1 yumurta sarısı
YAPILIŞI
  • Hamur malzemeleriyle ,yumuşak ,pürüzsüz bir hamur yoğurup,buzdolabında 1 saat kadar dinlendirin.
  • Peynirinizi maydanoz ve karabiberle karıştırıp,içinizi hazırlayın.
  • Dinlenen hamurunuzu buzdolabından çıkarıp,ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ve avucunuzun içinde oval biçimde incelterek açıp,içine peynirli içten koyup,resimdeki gibi üstten kapatın.
  • Bütün hamuru bu şekilde hazırlayın,hazırladığınız poaçaları yağlanmış fırın tepsisine dizin.Üzerine yumurta sarısı sürüp,susam serpin ve 175 derece ısıtılmış fırında 35 dakika kadar kızarana kadar pişirin.
  • Pişen poaçalarınızı sıcak sıcak çayınızın yanında ikram edin..
  • AFİYET OLSUN..


6 yorum:

  1. Nefis ,maalesef pogacayi cok seviyorum,elma sirkeli hic denemedim! ilk firsatta!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim,sirke daha bir kıyır kıyırlık veriyor..:))

      Sil
  2. ben de severim bu poğacayı elinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevmeyeni yok bence,teşekkürler..

      Sil
    2. Deniyorum simdiiiii

      Sil

Image and video hosting by TinyPic

Nurşen Aksoy

Image and video hosting by TinyPic