PATATESLİ YUMUŞAK POAÇA (KREMALI PATATESLİ POAÇA)


Bugün çayımıza evyapımı,yumuşacık,mis kokulu bu nefis poaçalar eşlik ediyor..

Yapması çok pratik,yemesi çok keyifli..

Hemen hamurunuzu hazırlıyorsunuz,o mayalanırken,içinizi hazırlıyor ve poaçalarınızı yapıyorsunuz..

Poaçamızın hamuruna bu kez süt kreması koyduk,tahmin edemiyeceğiniz yumuşaklıkta ve lezzette nefis poaçalar oldular..Biz içini patatesli hazırladık ,artık sizin canınız neli çekerse.!!!!

MALZEMELER
125 gr.erimiş margarin
1 çay ılık bardağı süt
1 küçük kutu süt kreması(200 ml.)
1 yumurta
2 tatlı kaşığı şeker
1.5 çay kaşığı tuz
15 gr.yaş maya
aldığı kadar un
İÇ HARCI
3 adet haşlanmış patates
1 adet soğan
tuz,karabiber,pulbiber,kimyon
2 yemek kaşığı sıvıyağ
biraz doğranmış maydanoz
1 küçük kase lor peyniri
ÜZERİ İÇİN
1 yumurta sarısı
susam,çörekotu
MALZEMELER
  • Maya ,ılık süt ve şekeri  büyükçe bir karıştırma kabında karıştırıp,5 dakika bekletin.Sonra içine un hariç diğer malzemeleri ekleyip,karıştırın.Karışımınıza ölçülü olarak un ekliyerek yumuşak,elinize yapışmayacak kıvamda  bir hamur yoğurun.Hamurunuzun üzerine temiz bir örtü kapatarak yarım saat kadar ılık bir yerde mayalanmaya bırakın.
  • Hamurunuz mayalanırken,iç harcınızı hazırlayın.Soğanlarınızı küçük küçük doğrayıp,2 kaşık yağla kavurun.Kavrulan soğanlarınıza rendelenmiş patateslerinizi  ekleyip,tekrar beraberce kavurun.Kavururken içine istediğiniz miktarda baharatlarınızı ekleyin.Kavrulan patateslerinizi ocaktan alın ve içine ince kıyılmış maydanozlarınızı ,lor peynirinizi ekleyip,karıştırın .Sonrada soğumaya bırakın.
  • Mayalanan hamura biraz  daha un ekleyip,tekrar yoğurun.Daha sonra 4 parçaya ayırıp,merdaneyle 3-4 cm. kalınlığında açın.Daha sonra istediğiniz büyüklükte bir bardakla kesin.(ben çay bardağıyla kestim,mini mini poaçalarım oldu.)
  • Kestiğiniz yuvarlak hamurların içine birer küçük tatlı kaşığı patatesli iç koyup,resimdeki gibi kapatın.Hazırladığınız poaçaları yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin ,üzerlerine yumurta sarısı sürüp,susam atın ve 10 dakika tepside mayalanmaya bırakın.10 dakika sonra 170 derece ısıtılmış fırında pişirin. 
  • Poaçalarınızın pişmişliğini kontrol edip,fırından çıkarın.İlk sıcaklığı çıktıktan sonra ,keyifle çayın yanında servis edin.
  • AFİYET OLSUN..



16 yorum:

  1. nasıl canım çekti bu saat de:))Ellerine sağlık canım..yanına bir de çay harika:))Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım benim,gel beraber yiyelim diyecem ama hemen bitti..Sana özel yaparım ama..teşekkürler.

      Sil
  2. poaça yapmak istiyorum ama hamurunu bir türlü tutturamıyorum
    geçen sene yaptım resmen atsan kafan yarılır :)) o durumdaydı..
    ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O zaman bu tarifden yeniden başlayın.Mayalı hamur yaparken tek dikkat edeceğiniz,ununu fazla kaçırmamak ve pişirirken çok fazla pişirmeyin.Diğer mayasız poaçalarımada bakabilirsiniz..

      Sil
  3. Dün Instagram'da görünce canım çekti benim de bakma sesimizi çıkaramıyoruz işte ulaşamadıklarımıza :((( çok nefis görünüyor Nursencim elelrine sağlık şifa olsun canım hayırlı cumalar .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canımm .:((Sevgicim kıyamam..teşekkür ediyorum,yakın osakta sana özel yapsam..:))

      Sil
  4. patatesli poğaçaya bayılırım uzun zamandırda yapmıyorum nasıl canım çekti:) elinize sağlık

    YanıtlaSil
  5. Misssss çok güzel görünüyorlar ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  6. Mmmm look so delicious!

    http://beautyfollower.blgospot.gr

    YanıtlaSil
  7. yap kuzum yap lezzetlin gelir yer nefis eline sağlık:)))

    YanıtlaSil

Image and video hosting by TinyPic

Nurşen Aksoy

Image and video hosting by TinyPic