İNCİRLİ & TAHİNLİ CHEESECAKE

İncir mevsimi geldi de geçiyor bile!!!

Ben daha incirli bir pastada yapamadım ,derken bu nefis incirli cheesecake tarifini yolladılar... Bende hiç beklemeden yapıp,denedim..

Sonuç mu???Muhteşem..

Görüntü ve lezzet tadanlardan 10 tam puan aldı...

Tarifi MSA.``da cheesecake kursuna giden kızımın arkadaşı yolladı. Ama bu muhteşem tarifin esas sahibi sevgili Özge chef...
Tarifin orjinali incirli,tahinli cheesecake ...Bu nefis tarif için Gizem;e ve Özge chefe çok teşekkürler..

MALZEMELER
Tabanı İçin
3 paket hanımeller fındıklı bisküvi(küçük uzun paketlerden)
150 gr.tereyağ
Peynir Katı
3 pınar beyaz peynir(600 gr.)
175 gr. şeker
4 yumurta
50 gr.tahin
50 gr.krema
80 gr.un
2 çay kaşığı sıvı vanilya
4 tane siyah incir
Üzeri İçin
12 tane siyah incir
3 yemek kaşığı şeker
1 portakalın suyu
YAPILIŞI
  • Öncelikle bisküvileri rondodan çekin ve tereyağını eritip,üzerine dökün.Sonrada kaşıkla iyice karıştırın.Arzu ettiğiniz boy kelepçeli kalıba(ben 26 cm kullandım.İnce olsun diye,ama siz daha kalın isterseniz 24 veya 22 cm.kullanabilirsiniz.)yağlı kağıt koyup,üzerine bisküvili harcı kaşıkla sıkıca bastırarak koyun.Daha sonrada 160 derece fırında 10 dakika pişirin ve soğutun.
  • İç harcı için öncelikle 4 tane incirin herbirini portakal gibi,8 dilime bölüp ,bisküvili katın üzerine dizin.Daha sonra peynirle şekeri 1 dakika iyice çırpın.Sonra içine tahin ve kremayı ekleyip,1 dakika daha çırpın.Daha sonra un ve vanilyayı ekleyip,1 dakika daha çırpın,en son da yumurtaları teker teker  ekleyin ve karışana kadar çırpıp,çırpmayı bırakın.(yumurtalar karıştıktan sonra daha fazla çırpmayın,cheesecakeniz çatlar.)
  • Hazırladığınız cheesecake harcınızı kalıbınıza döküp,160 derece fırında 35-40 dakika kadar (ortası hafif sallanacak ) pişirin.(ÖNEMLİ,FIRININ İÇİNE MUTLAKA SU DOLU BİR TEPSİ KOYUN.YOKSA CHEESECAKE CATLAR.)
  • Cheesecakeniz pişerken,üzeri için incirlerin herbirini sekiz parçaya bölün ve tavayakoyun ve üzerine şekeri serpin,1 portakalın suyunu koyun.Daha sonrada yüksek ısıda hafif koyulaşıncaya kadar pişirin.(5 dakika)(pişirirken hiç çevirmeyin.)
  • Pişen cheesecakenizi fırını söndürüp,10 dakika fırının kapağı açık bir şekilde fırının içinde ılıtın,daha sonrada çıkarıp,tezgahın üzerinde iyice soğumaya bırakın.Soğuyunca buzdolabına koyun ve 1 saatte orada soğutun.,Cheesecakeniz iyice soğuduktan sonra dolaptan alın ve pişirdiğiniz incirli sosu üzerine yerleştirin.(Ben bir kaç tanede inciri pişirmeden dilimleyip,koydum.) Daha sonra tekrar buzdolabına koyun ve bir kaç saat daha soğumaya bırakın.
  • Dinlenen cheesecake dilimleyip,keyifle çayınızın yanında servis edin.
  • NOT:Bütün malzemeler oda sıcaklığında olmalıdır.
  • AFİYET OLSUN.





10 yorum:

  1. incirin tadını her zaman sevmişimdir.ellerine saglık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim,süper bir pasta oldu.

      Sil
  2. çok güzel görünüyor ellerine sağlık bu aralar benim canımda acayip chesecake çekiyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O zaman doğru mutfağa bu nefis cheesecake sakın kaçırma:)

      Sil
  3. Incirliside güzel görünüyor

    YanıtlaSil
  4. Harika,muhteşem,süper ben buna resmen bittim

    YanıtlaSil
  5. Ellerinize sağlık harika gözüküyor bayıldımmmm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim,gerçekten muhteşem bir lezzetti...

      Sil

Image and video hosting by TinyPic

Nurşen Aksoy

Image and video hosting by TinyPic