MERCİMEKLİ MUSKA BÖREK (SAHRAP SOYSAL)

Bugün Nurlumutfakta```dan sizlere nefis bir börek önerisi var..

Sağlıklı,besleyici,çıtır çıtır ve çok pratik bir börek..Böreğimizin tarifi yine mutfağın büyük ustalarından sevgili Sahrap Soysal``dan!!!

Hazırlayın koyun buzluğa ,canınız börek çektiğinde,aniden bir misafir geldiğinde çıkarın buzluktan,hemen bir yumurta sarısı sürüp,koyun fırına..Yarım saatte hazır..

Bu nefis böreğe bayılacaksınız..

Böreğin orjinal sayfası ve linki için,Mercimekli muska börek  ve diğer güzel börek tarifleri için http://sahrapsoysal.com/borek-tarifleri..


Mercimekli muska börek tarifi
MALZEMELER
  • 2 adet hazır yufka
  • 2 su bardağı yeşil mercimek
  • 2 tatlı kaşığı tereyağı
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • 1 çay kaşığı tuz, karabiber, kimyon
Yufkaya sürmek için
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet yumurta
Üzeri için
  • 2 adet yumurtanın sarısı
  • 1 yemek kaşığı çörek otu

Yapılışı

  • Yeşil mercimeği yıkayıp süzün. Üzerine 6 su bardağı ılık su ekleyerek ister düdüklü tencerede ister normal tencerede mercimekler yumuşayıncaya kadar pişirip süzün.
  • Tereyağını orta boy bir tavada eritip incecik doğradığınız soğanları da ekledikten sonra 2-3 dakika sürekli karıştırarak kavurun.
  • Haşlayıp süzdüğünüz mercimeği de üzerine aktarın. Tuz, karabiber ve kimyonu da katıp 5-6 dakika daha pişirin.
  • Ocaktan alıp soğuması için kenarda bekletin.
  • Diğer taraftan, yufkanın birini tezgaha serip bıçak veya rulo yardımıyla yukarıdan aşağıya doğru 10-12 santimetre genişliğinde şeritlere ayırın. Diğer yufkaya da aynı işlemi uygulayın.
  • Zeytinyağı ve yumurtayı bir kasede çırpıp fırça yardımıyla şeritlerin üzerine sürün.
  • Şeritlerin uç kısmına harçtan 1 yemek kaşığı kadar koyup üçgen şeklinde katlayarak sarın. Bu şekle muska denir.
  • Şeritlerin hepsine aynı işlemi uygulayıp fırın kağıdı serilmiş ya da  yağlanmış olan fırın tepsisine börekleri aralıklı olarak dizin.
  • Üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürüp çörekotu serpiştirin.
  • 190 dereceye ayarlı fırında 35-40 dakika, üzerleri kızarıncaya kadar pişirip çıkarın. Sıcak sıcak servise sunun. 
Afiyet olsun.

1 yorum:

Image and video hosting by TinyPic

Nurşen Aksoy

Image and video hosting by TinyPic