ÇİKOLATALI PARMAK KURABİYE

Kurabiyesiz çay keyfi olmaz dedik ve bugünkü çay soframız için bol çikolatalı nefis bir kurabiye hazırladık..

Bu kıyır kıyır,lezetine doyamıyacağınız kurabiye ,favori lezzetleriniz arasına girmeye aday!!!



MALZEMELER
125gr.yumuşak tereyağ
1 çay bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1\2 kahve fincanı süt
80 gr.erimiş bitter çikolata
1 yumurta
1 dolu yemek kaşığı kakao
270 gr.un
ÜZERİ İÇİN
80 gr.bitter çikolata
YAPILIŞI
  • Hamur malzemeleriyle yumuşak bir hamur yağurun ve dinlenmesi için buzdolabında 30 dakika bekletin.
  • Dinlenen hamurunuzdan uzun ince rulolar hazırlayın ve bıçakla parmak boyunda kesin.Kestiğiniz kurabiyeleri yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin ve tekrar buzdolabına koyup,20 dakika soğutun.
  • Daha sonrada hazırladığınız kurabiyeleri önceden ısıtılmış fırında 175 derecede 20-25 dakika kadar pişirin.
  • Pişen kurabiyelerinizi fırından alın ve soğumaya bırakın.
  • Üzeri için çikolatanızı benmari usulü eritip,kurabiyelerinizin üzerinde istediğiniz şekilde gezdirin.
  • Çikolatalar donunca kurabiyelerinizi keyifle servis edin..
  • Un ölçüsü az gelirse ,bir kaç kaşık un daha ekliyebilirsiniz..
  • AFİYET OLSUN...


2 yorum:

  1. nefis görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Çikolata düşkünleri için sunumuyla birlikte kaçırılmayacak bir tarife benziyor. . Ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil

Image and video hosting by TinyPic

Nurşen Aksoy

Image and video hosting by TinyPic