FIRINDA TAZE PATATESLİ & BİBERİYELİ TAVUK

Pazar tezgahları hormonsuz,taze soğan,patates ve daha bir çok lezzetli yaz sebzeleriyle dolmaya başladı...

Pazaradan hemen taze soğan ,patates ve sarmısaklar alındı ve organik tavuklarala harmanlanıp ,fırına sürüldü..Tabikide muhteşem lezzet taze biberiyeyele...

Biberiye olmazsa olmaz!!!Dikkat!!!

Bir kere mutlaka bu muhteşem otu deneyin ve patatesle tavuğa kattığı reyhayı ve lezzeti  tadın...Vaz geçemiyeceksiniz..!!!

MALZEMELER
8 -10 tane minik taze patates
8 parça organik tavuk
6-8 diş taze sarmısak
6-8 adet cherry domates
2 tane yeşil biber,
2 tane kırmızı biber
4 tane taze beyaz soğan
1 dal taze biberiye(yoksa kuru biberiye)
1 yemek kaşığı zeytinyağ
75 gr.tereyağ
tuz,karabiber,kırmızı pul biber,kimyon,karabiber(arzu ettiğiniz kadar )
YAPILIŞI
  • Tavukları yıkayıp,limonlu suda biraz bekletin sonrada tekrar yıkayıp,bir çay kaşığı tuz ve 1 tane soğan koyduğunuz suda 10 dakika haşlayıp,süzün.
  • Sebzeleri soyun.Biberleri doğrayın.Sonrada bütün sebzeleri genişce bir kaseye koyup,1 yemek kaşığı zeytinyağ ve baharatlarla avcarlayın.Sonrada içine haşlayıp süzdüğünüz tavukları ekleyin.
  • Hazırladığınız sebzeleri ve tavukları büyükce bir fırın kabına yerleştirip,üzerine 75 gr. tereyağı doğrayın,1 kahve incanın yarısı kadar sıcak su koyun ve üzerini aliminyum folyoyla kapatıp,185 derece ısıtılmış fırında 45 dakika kadar pişirin.(son 15 dakika üzerindeki folyoyu alıp,üzeri açık pişirin.)
  • AFİYET OLSUN..



10 yorum:

  1. Evet, ben çok severim biberiyeyi, çay olarak da içerim, hele domatesli herşeye çok yakıştırırım. Ellerine sağlık, güzel bir tarif yine, mmmhh

    YanıtlaSil
  2. manzara beni vurdu!
    daha ne diyeyim:)
    eline sağlık,afiyet olsun

    YanıtlaSil
  3. Nefisss nefis ötesi :) emeğine sağlık

    YanıtlaSil
  4. Tiene que ser una delicia, el aspecto no puede ser mejor. Un abrazo, Clara.

    YanıtlaSil
  5. Biberiyeyi ben de severim, çok yakışıyor etlere, özellikle tavuğa. Bu yemek de nefis görünüyor.
    Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  6. ben biberiyeyi çok kullanmıyordum ama bu tarifle mutlaka deneyeceğim. Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  7. Patates ve tavuk - her gun yiyebilirim :)))
    Nefis gorunuyor canim, ellerine saglik...

    YanıtlaSil
  8. Ellerine sağlık en çok yaptıüım tavuk yemeklerinden biridir ama tavuğu önden haşlamıyorum canım sevgiler

    YanıtlaSil
  9. Ellerine sağlık en çok yaptıüım tavuk yemeklerinden biridir ama tavuğu önden haşlamıyorum canım sevgiler

    YanıtlaSil

Image and video hosting by TinyPic

Nurşen Aksoy

Image and video hosting by TinyPic