BEZELYELİ ARPA ŞEHRİYE PİLAVI

Et ,tavuk yemeklerinizin yanına eşlik edecek nefis bir pilav...

Bu nefis pilav sofranızın favori lezzeti olmaya aday!!!

MALZEMELER
1 kase bezelye
1 büyük su bardağı arpa şehriye
1 tane soğan
1 diş sarmısak
1 yemek kaşığı tereyağ,
1 yemek kaşığı zeytinyağ veya sıvıyağ
1 su bardağı et veya tavuk suyu
1 su bardağı su
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber(üzerine serpmek için)
YAPILIŞI
  • Bezelyeleriniz biraz tuz attığınız suda 5 dakika haşlayıp,süzün.
  • Soğanı ve sarmısağı yemeklik doğrayın.
  • Pilav tencerenize yağlarınızı koyun,hafif ısınınca içine soğan ve sarmısağınızı ekleyip,hafif şefaf olana kadar kavurun.Daha sonrada içine arpa şehriyelerinizi ekleyip,beraberce şehriyelerin rengi hafif dönene kadar kavurun.
  • En sonda tuzunu ve sularını ekleyip,kısık ateşte şehriyeleriniz suyunu çekene kadar pişirin.
  • Pişen pilavınızı 10 dakika dinlendirdikten sonra üzerine karabiber serperek servis edin.
  • AFİYET OLSUN..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Image and video hosting by TinyPic

Nurşen Aksoy

Image and video hosting by TinyPic