FINDIKLI HAVUÇLU KEK

Akşam üzerleri yazlıkta içilen çayın keyfi bir başka olur..Komşular geçerken uğrar,hemen bir çay konur..Tabiki çay yalnız içilmez..Hemen yanına evde ne varsa,kek,kurabiye ikram edilir..

İşte bizimde dün yazlıkta pişirip,keyifle komşularımızla paylaştığımız kekimiz.!!!

Biz çok beğendik,komşularımızda!!

Bu kocaman kekten bugüne bir dilim bile kalmadı...Şiddetle tavsiye edilir..

MALZEMELER
4 yumurta
2 su bardağı şeker
1 su bardağından 1 parmak eksik fındık yağı
1 kahve fincanı süt
1 su bardağı havuç rendesi
1 su bardağı  fındık
3 su bardağı un
1 portakal kabuğu rendesi
1 çay kaşığı dövülmüş zencefil
2 çay kaşığı tarçın
1 paket vanilya
2 paket kabartma tozu
YAPILIŞI
  • Yumurta ve şekeri iyice kabarana kadar çırpın.
  • Havucu rendeleyin ve suyunu sıkın.
  • Fındıkları hafifce kavurup,irice dövün.
  • Sonra sırayla yumurtalı karışımın içine ,çırparak fındık yağı,süt,havuç rendesi,dövülmüş fındık ve kuru malzemeleri ekleyin.
  • Hazırladığınız kek hamurunu iyice yağlayıp,unladığınız kek kalıbınıza koyup,175 derece fırında yaklaşık 50 dakika pişirin.
  • Kekinizin pişmişliğini kürdan testiyle kontrol ettikten sonra fırından çıkarın .
  • AFİYET OLSUN..


2 yorum:

  1. Nuts & carrots in a cake... just perfect!

    http://beautyfollower.blogspot.gr/

    YanıtlaSil

Image and video hosting by TinyPic

Nurşen Aksoy

Image and video hosting by TinyPic