LİMON KREMALI & LİMONLU CHEESECAKE

Bugün Nurlumutfakta``da bol vitaminli,ferahlatıcı ,hafif,muhteşem bir lezzetimiz var..

Nefis bir limonlu cheesecake!!!

Bu cheesecake ,nefis bir limonlu kremayla diğer cheesecakelerin arasında fark yaratıyor..Üzerini tadına doyamıyacağınız bir krema süslüyor..Bol limonlu,mis gibi limon kokan leziz bir krema..

Bu kremayı,tartlarınızda,kurabiyelerinizde ve pandispanyalarınızda da kullanabilirsiniz...Bisküvinin üstüne bile sürüp,yiyebilirsiniz..Yani lezzeti garanti:))Tarif sevgili Dokuzuncubulut Aslı`dan...

Evett!! Limonlar bu kadar bolken ,bu nefis kremayı hazırlayın ve koyun dolabınıza...Buzdolabında yaklaşık 1 hafta,buzlukta bir iki ay saklıyabilirsiniz...Sonrada gelsin bol bol limonlu cheesecakeler...


MALZEMELER
2 paket pınar beyaz(180 gr.lık paket)
1 paket pınar labne
3 yumurta
1.5 büyük çay bardağı şeker
1 yemek k.nişasta
1 yemek kaşığı un
100 ml.krema
1 limon suyu
1 limon rendesi
1 paket vanilya
TABANI İÇİN
2 paket eti burçak bisküvi
1 çay bardağı dövülmüş fındık
75 gr.erimiş margarin
1 yemek kaşığı su
LİMON KREMASI
4 tane limonun suyu 
2 su bardağı şeker
4 yumurta
250 gr.yumuşak margarin
2 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
2 limon rendesi
YAPILIŞI
  • Öncelikle kelepçeli kalıbınızın tabanını yağlı kağıtla,dış tarafınıda aliminyum folyoyla kaplayın.
  • Bisküvileri ve fındıkları rondodan beraberce geçirin ve üzerine erimiş margarini ve suyu ekleyip,karıştırın.Sonrada yağlı kağıtla kapladığınız ve yağladığınız 26 cm.lik kelepçeli kalıba koyup,kaşıkla iyice bastırarak yerleştirin.Sonrada dolaba koyarak bekletin.
  • Oda sıcaklığındaki peynirleri ince tel süzgeçte iyice süzün.
  • Süzülen peynirlerinizi ,şekeri ve vanilyayı beraberce iyice çırpın.Sonra sırayla yumurtaları teker teker ekleyin ve çırpın.Sonrada çırparak,krema,un ,nişasta,limon suyu ve limon rendesini ekleyip,pürüzsüz bir cheesecake karışımı hazırlayın.
  • Hazırladığınız karışımı buzdolabında soğuttuğunuz tabanın üzerine dökün,
  • Fırınınızın alt katına su dolu bir kap veya tepsi yerleştirin.Üst katınada cheesecakenizi koyun ve 165 derecede yaklaşık 50-55dakika ortası hafif sallanıncaya kadar pişirin.(pişmişliğini sadece ortası hafif sallanınca ,anlıyoruz.)
  • Pişen cheesecakenizi kapağı açık fırında yaklaşık 30 dakika ılımaya bırakın.(böylece cheesecakeniz çatlamıyacak.)
  • Sonrada tezgahın üzerine alın ve iyice soğuyuncada üzerini örterek buzdolabında soğumaya bırakın.(en az 6-8 saat arası soğuması lazım.)
  • Üst kreması için,yumurta,şekeri iyice çırpın.Sonrada içine nişastayı ekleyip,iyice  tekrar çırpın.Hazırladığınız karışımı bir tencereye alın,içine limon rendesi ve limon suyunuda ekleyip,devamlı karıştırarak 7-8 dakika göz göz oluncaya kadar pişirin.Pişince ocaktan alın ve içine vanilya ve yumuşak margarini ekleyip,iyice karıştırın.Ilınyıncaya kadar ara ara devamlı karıştırın.Ilıyınca bir kaseye alıp,üzerini strechle örtün ve buzdolabına soğumaya bırakın.
  • Servisten önce dinlenen cheesecakenizi dolaptan çıkarın,kelepçeli kalıptan dikkatlice çıkarın,servis tabağına alın.Sonrara hazırladığınız limon kremasını sıkma torbasına koyun ve üzerini süsleyin.Sonrada tekrar dolaba koyun ve 1 saat sonra servis edin.
  • AFİYET OLSUN.




2 yorum:

  1. ömrü hayatımda bir şu cheesecake beceremedim çöpe attım bir dahada denemeye korkuyorum :) muhteşem görünüyor ellerinize sağlıkkk

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence birde benim cheesecake tariflerimi bir deneyin,dikkat edilecek hususlara uyarsanız..Mutlaka başarılı bir cheesecakeniz olur..sevgiler,teşekkürler..

      Sil

Image and video hosting by TinyPic

Nurşen Aksoy

Image and video hosting by TinyPic