BALLI PROFETİROL TOPLARI

Bugün Nurlumutfakta``da en sevdiğim lezzet var...

Evettt!! En sevdiğim!!

Karnım ne kadar tok olursa olsun hiç bir zaman yok demediğim bir lezzet...

Peki ne  bu lezzet!!!

İçi nefis portakallı pastacı kremasıyla dolu ,üzeri çıtır çıtır bir balla kaplı olan profetirol topları ...Bir tadan mutlaka ikinciyi istiyor...Bu lezzet şöleninden kendiniz ve misafirlerinizi mahrum bırakmayın...

İşte karşınızda BALLI PROFETİROL TOPLARI!!!

MALZEMELER
HAMURU:
4 -5 yumurta
100 gr.margarin
1 su bardağı su
1 su bardağı un
3 kesme şeker
1\4 çay kaşığı tuz
1 paket vanilya
KREMASI:
750 gr.süt
1 büyük çay bardağı şeker
3 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı un
2.5 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 büyük portakal rendesi
50 gr.erimiş beyaz çikolata
1 poşet şanti+1 çay bardağı süt(hazırlanacak)
BALLI SOS:
2 çay bardaı şeker
1 çay kaşığı limon suyu
3 yemek kaşığı su
YAPILIŞI
  • Krema için süt ve şekeri tencereye koyun ve ocağa koyup,ılıtın.
  • Yumurta sarılarını vanilyayla beraber iyice çırpın.Sonrada içine un ve nişastayı koyup,iyice karıştırın.Hazırladığınız yumurtalı karışımın içine ılıttığınız şekerli sütten bir kaç kaşık koyup,yumurtayı ılıtın.Daha sonrada yumurtalı karışımı devamlı karıştırarak ılık sütün içine ekleyin.Kremanızı göz göz oluncaya kadar pişirin ve sonrada ocaktan alın.
  • Hazırladığınız krema hafif ılıdığında  içine beyaz çikolatayı,portakal kabuğu rendesini  ve çırpılmış şantiyi ekleyip,mikserle iyice çırpın.
  • Hazırladığınız kremanın üzerini örtüp,profetirol toplarınız pişene kadar dolapta dinlenmeye bırakın.
  • Profetirol topları için,1 bardak suyu genişce bir tencereye koyun ve kaynamaya bırakın.Kaynayınca içine 100 gr.yağınızı ,3 kesme şekeri ve tuzu ekleyin.Yağ iyice eriyincede 1 bardak elenmiş unu içine ekleyip,iyice pişirin.
  • Pişen hamuru ocaktan alın ve mikserle çırparak havalandırın.Hafif ılıyınca yumurtaları ve vanilyayaı içine teker teker ekleyin.(her yumurta iyice karışınca diğerini ekliyeceksiniz.)Hamurun kıvamına göre 4 veya 5 yumurta kullanın.Yumuşak bir hamur olacak..
  • Hazırladığınız hamurdan kaşık yardımıyla toplar halinde tepsiye koyun ve  önceden ısıtılmış fırında önce 25 dakika 180 derecede sonrada 25_30 dakika 160 derecede pişirin.
  • Pişen toplarınızın içine soğuduktan sonra şırıngayla krema doldurun.
  • Ballı sos için su,şeker ve limon suyunu beraberce ocağa koyun,kaynatın.Kaynayıp karamelize olunca ocaktan alın ve bir kaç dakika soğutup,hazırladığınız topların üzerine kaşıkla gezdirin.
  • Pastanızı iyice soğuduktan sonra keyifle servis edin..
  • AFİYET OLSUN..


2 yorum:

Image and video hosting by TinyPic

Nurşen Aksoy

Image and video hosting by TinyPic