ZERDEÇALLI KARNIBAHAR SALATASI

Bugün Nurlumutfakta```dan sizlere çok özel ve farklı bir salata tarifimiz var..Çok ama çok lezzetli ve sofralarınızda fark yaratacak bir tat..

Salatamız kışın en güzel sebzelerinden olan karnıbahar,havuç ve leziz kuru siyah eriklerle yapılan çok keyifli bir salata..Sosu ise zerdeçallı!!! 

Bu lezzet  sofralarınızda fark yaratacak.!!!



MALZEMELER
500 gr. karnıbahar
2 adet havuç
12 adet siyah kuru erik
1 tatlı kaşığı toz zerdeçal
2 çay kaşığı karabiber 
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı sıvıyağ
SOSU
2 yemek kaşığı zeytinyağ
1 diş ezilmiş sarmısak
3-4 yemek kaşığı limon suyu
2 çay kaşığı zerdeçal
1 çay kaşığı tuz
Üzeri için
Frenk soğanı
Maydanoz
YAPILIŞI
  • Karnıbaharı yıkayıp,küçük çiçeklere ayırın.Daha sonrada geniş bir kabın içine koyun ve üzerine sıvıyağ,karabiber,zerdeçal ve tuzu ekleyip ,iyice karıştırın.
  • Hazırladığınız karınıbaharları yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yayıp,190 derece önceden ısıtılmış fırında 25 dakika kadar pişirin.
  • Havuçları soyup,kibrit çöpü inceliğinde doğrayın ve  içine 4-5 yemek kaşığı sıvıyağı koyduğunuz tavada kızartın.Sonrada bir kağıt havlunun üzerine çıkartıp,yağını iyice süzün.
  • Eriklerin herbirini  ikiye kesin.
  • Sos malzemelerinin hepsini bir kavanoza koyup,sallayarak iyice karıştırın.
  • Malzemelerinizin hepsi hazır olunca genişce bir kasede ızgara karnıbaharlar,kızarmış havuçlar , erikler ve hazırladığınız sosu beraberce iyice karıştırın.
  • Hazırladığınız salatayı servis tabağınıza koyun ve üzerine ince kıyılmış,frenk soğanı ve maydanozla süsleyerek servis edin.
  • AFİYET OLSUN...NURLUMUTFAKTA..




3 yorum:

  1. Karnıbaharla zerdeçal ne alaka diyecektim ama sabredip, yazıyı okuyunca gerçekten özel ve farklı bir salataymış. Ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  2. güzel görünüyor, elinize sağlık.

    YanıtlaSil

Image and video hosting by TinyPic

Nurşen Aksoy

Image and video hosting by TinyPic