SOYA SOSLU TAVUK IZGARA

İşte tavuk etini marine etmek için bambaşka bir yöntem.Tavuğa en çok yakışan malzemeler birleşiyor ve kolay hazırlanabilir, pratik bir tarifle sofralarınızda yerini buluyor..
Yeni evliler, bu tarif sizin için geliyor...
Kızlar; haydi eşlerinizin kalbini çalmaya doğru mutfağa...
Akşama nefis bir tavuk ızgara yapıyoruz!!!!

MALZEMELER
1 kilo tavuk göğsü(inceltilmiş)
4 yemek kaşığı soya sosu
1 kahve fincanı süt
1 tatlı kaşığı bal
2 diş rendelenmiş sarmısak
2 çay kaşığı kimyon
1tatlı kaşığı kırmızı biber(arzuya göre acıda kullanabilirsiniz)
4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı hardal

YAPILIŞI
  1. Tavuklarınızı iyice yıkayıp biraz tuz ve bir limon suyu koyduğunuz suda yarım saat bekletin.
  2. Soya sosu; bal ;sarmısak; kimyon; kırmızı biber ;hardal ;süt ve sıvı yağı karıştırarak bir sos elde edin.
  3. Tavuklarınızı iyice süzüp bu karışımın içinde 3- 4 saat bekletin.
  4. Daha sonra tavuklarınızı ızgarada veya tost makinasında pişirin.
    ***:Izgara tavuklarınızı kornişonlu patates salatası ve sebzeli kuskus  ikram edebilirsiniz.

AFİYET OLSUN ..Sevgiler..

2 yorum:

  1. Ellerinize sağlık, pratik ve çok lezzetli bir tarif..Nazo..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkur ederim,cok pratik ve lezzetli bir tarif..

      Sil

Image and video hosting by TinyPic

Nurşen Aksoy

Image and video hosting by TinyPic