LİMON KREMALI & BEYAZ ÇİKOLATALI CHEESECAKE

Bugün Nurlumutfakta`dan yine çok özel ve leziz bir cheesecake tarifimiz var!!

Bu sefer ki tarifimizde ,vitamin dolu limon,beyaz çikolata, fıstık ve leziz limon kreması  birleşti..

Ortaya muhteşem bir lezzet çıktı..

Hem görüntüsü,hem de lezzetiyle herkesi büyüledi..

MALZEMELER
ALT TABANI
1su bardağı un
1 çay bardağı pudra şekeri
75 gr.tereyağ
1 fiske tuz
1 limon rendesi
2 yemek kaşığı süt
1 yumurta sarısı
1 paket vanilya
KREMASI
750 gr.içim labne peynir
4 yumurta
1 paket vanilya
3\4 su bardağı şeker
2 limon rendesi
1büyük limon suyu
1 paket fıstıklı beyaz çikolata[80 gr.]
200 ml.krema
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
LİMON KREMASI
3 yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı dolusu mısır nişastası
2 paket vanilya
3\4 su bardağı şeker
2 limon suyu
2 limon rendesi
125 gr.tereyağ veya margarin
SÜSLEMEK İÇİN
1 paket fıstıklı beyaz çikolata
dövülmüş yeşil fıstık
YAPILIŞI
  • İlk olarak cheesecakemizin tabanını hazırlıyoruz..Hamur malzemeleriyle,pürüzsüz,yumuşak bir hamur yoğurun.Sonrada hazırladığınız hamuru yağlık kağıtla kapladığınız,24 cm.lik kelepçeli kalıbın boyunda merdaneyle açıp,tart tabanı gibi kenarlarını yükselterek yerleştirin..Daha sonrada kabarmaması için,çatalla bir kaç yerinden delip,175 derece ıstılmış fırında hafif kızarana kadar 20 dakika kadar pişiriyoruz.Pişen tart tabanımızı fırından çıkarıp,soğumaya bırakıyoruz.[Hamuru hazırlarken ,gerekirse 1-2 yemek kaşığı un ekleyin.]
  • Peynirli kat için,öncelikle peynirimizi süzgece koyup,iyice süzülmesini sağlıyoruz.Daha sonrada şeker,vanilya ve peyniri iyice krem hale gelinceye kadar çırpıyoruz.Çırptığımız peynire ilk önce çırparak yumurtaları,teker teker,sonrada krema,limon suyu,limon rendesi,un,nişasta ve en sonda benmari usulu erittiğiniz fıstıklı beyaz çikolatayı ekliyoruz.Daha sonra hazırladığımız bu karışımı pişirip soğuttuğumuz tart tabanının üzerine döküp,ilk 15 dakika 170 derece fırında,sonrada 155 derece fırında 1 saat 15 dakika kadar pişiriyoruz.[pişirirken fırına su dolu bir tepsi koymayı unutmayın ki,cheesecakeniz çatlamasın.]
  • Cheesecakemiz pişerken,limonlu kremayı hazırlıyoruz.Limonlu krema için ,öncelikle yumurta sarıları,şeker ve vanilyayı bir tencereye koyup,mikserle iyice çırpıyoruz.Daha sonrada içine nişasta,limon suyu ve limon rendesini ekleyip,kısık ateşte biraz pişiriyoruz.[Pişirirken devamlı karıştırın.]Kaynamaya başlayınca içine tereyağını ekleyip,ocaktan alıyoruz ve tereyağını tel çırpıcıyla iyice kremaya yediriyoruz.Krema soğuyana kadar gidip gelip,karıştırın.Soğuyunca nefis bir limonlu krema hazır..
  • Pişen cheesecakemizi fırından çıkarıp,tezgahın üzerinde soğumaya bırakıyoruz.İyice soğuyan cheesecakemizin üzerine limonlu kremayı yayıp,buzdolabında en az 8 saat soğumaya bırakıyoruz.
  • Ertesi gün cheesecakemizi dolaptan çıkarıp,kalıptan çıkarıyoruz ve servis tabağımıza alıyoruz.Üzerini arzu ettiğiniz şekilde ,eritilmiş fıstıklı çikolaya ve yeşil fıstıkla süsleyip,servis ediyoruz.
  • Cheesecake için bütün malzemelerin oda ısısında olması lazımdır.
  • Güzel bir cheesecake için cheesecaken piştikten sonra en az 8 saat beklemesi gerekir.
  • Cheesecakenizin çatlamaması için fırına mutlaka su dolu bir tepsi koyun.
  • Krem peynirizin suyunu  kullanmadan önce yarım saat mutlaka süzün.
  • Fırınların ısısına göre pişme süresi değişir,cheesecakenizin pişmişliğini anlamak için,kalıbı salladığınızda sadece ortası hafifce sallanacaktır.
  • Tarifin uzunluğuna bakmayın,cheesecake yapması en kolay,en garanti ve en lezzetli pastadır.
  • AFİYET OLSUN..
  • DİGER CHEESECAKE TARİFLERİMİZE BURADAN BAKABİLİRSİNİZ!!!
  • KARAMELLİ CHEESECAKE
  • OREOLU CHEESECAKE
  • CHEESECAKE DİLİMLERİ
  • ÇİKOLATALI CHEESECAKE
  • ÇİLEKLİ CHEESECAKE
  • BROWNİE CHEESECAKE
  • NEWYORK STYLE CHEESECAKE
  • NARLI CHEESECAKE
  • BÖĞÜRTLENLİ CHEESECAKE
  • LİMONLU CHEESECAKE



14 yorum:

  1. Muhtesem gorunuyor canim. Limonlu tatlilara bayilirim :) Ellerine saglik Nursencim...
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim,Juliacım..Benimde favorim limonlu lezzetler..

      Sil
  2. Canım ellerine sağlık nefis görünüyor,sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deryacım teşekkürler,sevgiler..

      Sil
  3. Valla şahaneden daha güzel bişi olmuş bu ama sanki biraz zahmetli gözüm korktu ama olsaydı tek başıma götürürdüm herhalde :)
    Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında çok pratik ama ben biraz uzunca anlattım..Eksik bir püf noktası kalmasın,yapana kolay olsun diye..Deneee bencee,korkmmaaa..Nefis oldu.teşekkürler..

      Sil
  4. Arkadasim bu ne guzel bi cheesecake. Bu cheesecake ise benim yaptigim ne:))) Ellerine saglik canim. Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Arzucum..Senin cheesecakelerinde birbirinden güzel...sevgiler..

      Sil

  5. Limonlu tatlar her zaman cazip oluyor.
    Harika görünüyor, ellerinize sağlık.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Sare hanım,sevgiler.

      Sil
  6. EN KISA ZAMANDA SENİN TARİFLERİNDEN BİRİYLE DENEYECEĞİM..AKLIMDA:)))hEPSİ BİRBİRİNDEN GÜZEL BAKALIM ÖNCE HANGİSİNE KISMET OLACAK:))ELLERİNE SAĞLIK CANIM,ÇOK GÜZELLL..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Arzucum,cheesecakelerin hepsini keyifle yapıyorum..Her çeşidi bir ayrı güzel..Bence hepsini denemelisin..

      Sil
  7. sevgili nursen hanım ilk kez sizin bloğunuza yazıyorum tarifleriniz çok ilgimi çekiyor bu tarifle ilgili size bir şey sormak istiyorum bu cheesecake iki gün önceden yapılabilirmi ve tabanını burçak la yapsak olurmu bilgilendirirseniz çok memnun olurum.ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar,tabiki Eti burçakla yapabilirsiniz..Cheesecake 2 gün dayanır,zaten bir gün önceden yaparsanız güzel olur.Tazeliğinden bir şey kaybetmez ama kalıptan çıkarmayın kurumasın.Kolay gelsin.

      Sil

Image and video hosting by TinyPic

Nurşen Aksoy

Image and video hosting by TinyPic